EDU.RO Subiecte Matematică simulare Evaluare Națională 2023: Ce variantă au avut de rezolvat elevii la Matematică?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 15 dec 2023, 04:45
subiecte matematica simulare evaluare nationala 2023 Foto(4)

Subiecte Matematică simulare Evaluare Națională 2023 vor fi publicate pe EDU.ro

Sursa: freepik.com

Subiectele la Matematică simulare Evaluare Națională 2023 vor fi publicate pe EDU.ro, site-ul oficial al Ministerului Învățământului.

UPDATE: EDU.RO SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE 2023 

 

Edupedu.ro a publicat subiectele la proba scrisă la Matematică la Simulare 2023. Acestea sunt exercițiile și problemele pe care le-au avut de rezolvat elevii marți. 

Subiectul I

Încercuiește litera corespunzătoare răspunsului corect. – 30 de puncte, câte 5 puncte pentru fiecare item de mai jos

1. Numărul natural scris în baza zece, de forma 17x, divizibil cu 10, este egal cu:

 

  • a) 17
  • b) 70
  • c) 100
  • d) 170

2. Numărul care reprezintă 20% din 50 este egal cu:

  • a) 10
  • b) 20
  • c) 25
  • d) 100

 

3. Suma numerelor întregi din intervalul [−2,3], este egală cu:

 

  • a) −9
  • b) −3
  • c) 3
  • d) 6

 

4. Inversul numărului 2/3 este numărul:

 

  • a) -3/2
  • b) −2/3
  • c) 2/3
  • d) 3/2

 

5. Patru elevi, Elena, Maria, George și Mihai, au calculat media geometrică a numerelor y= 3 -2√2 și y= 3+2√2 și au obținut următoarele rezultate:

Elena √17

Maria √2

George 1

Mihai 3

Dintre cei patru elevi, cel care a calculat corect media geometrică este:

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

  • a) Elena
  • b) Maria
  • c) George
  • d) Mihai

 

6. Afirmația „Numărul 4 este mai mare decât numărul 2 5 .” este:

a) adevărată

b) falsă

Subiectul al II-lea  – 30 de puncte, câte 5 puncte pentru fiecare item

1. În figura alăturată este reprezentat segmentul AB cu lungimea de 5 cm. Punctul C este simetricul punctului B față de punctul A, iar punctul D este simetricul punctului C față de punctul B. Lungimea segmentului CD este egală cu:

a) 5cm

b) 10cm

c) 15cm

d) 20cm  

Subiectul III Matematică Simulare 2023 

Subiecte Matematică simulare Evaluare Națională 2023. Simularea pentru clasa a 8-a  continuă marți, 21 martie 2023 atunci când elevii claselor a VIII-a vor primi spre rezolvare subiectele la Matematică, subiecte care vor fi redactate sub forma unei broşuri care se tipărește faţă-verso, iar elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a le rezolva. Când va publica EDU.ro subiecte Matematică simulare Evaluare Națională 2023?  

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2023: La ce oră încep examenele pentru clasa a 8-a pentru Română și Matematică? 

Subiecte Matematică simulare Evaluare Națională 2023 EDU.ro 

Subiecte Matematică simulare Evaluare Națională 2023 vor avea de rezolvat marți, 21 martie 2023, elevii claselor a VIII-a din România care vor susține cea de-a doua probă scrisă din cadrul simulării examenului de Evaluare Națioanlă 2023 și anume proba la Matematică

Imediat după terminarea examenului de simulare la Evaluare Națională, subiectele vor fi publicate în acest articol. Ulterior, după ora 15:00, baremul de corectare va fi disponibil pe EDU.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației. 

Kanald.ro va publica, în timp real, atât subiectele la Matematică la simulare Evaluare Națională 2023, cât și grila și baremul de corectare a acestora, de îndată ce vor fi afișate de EDU.ro. 

Elaborarea şi transmiterea subiectelor la Matematică pentru simulările naţionale este asigurată de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), care informează inspectoratele şcolare cu privire la procedurile în vigoare aplicabile simulărilor naţionale. 

Citește și: Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023: Când vor fi disponibile subiectele pe EDU.ro

Cum sunt redactate subiectele la Matematică la simulare Evaluare Națională 2023 

Subiectele la Matematică la Simulare Evaluare Națională 2023 sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso, aşa cum este transmisă de CNPEE. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul. Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute spaţii de rezolvare, elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă şi scrie răspunsul corect în broşură.

Broşura cu subiectele la Matematică la Simulare Evaluare Națională 2023 conţine, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spaţiul alocat nu a fost suficient sau a greşit şi doreşte să reia rezolvarea. 

Pe lângă broşura cu subiecte, CNPEE transmite, la fiecare probă, un fişier cu două pagini liniate care se tipăresc faţă-verso pe o foaie. Aceste foi sunt distribuite, la cerere, pentru situaţia în care elevul depăşeşte spaţiile din broşură pentru redactarea răspunsurilor şi paginile suplimentare liniate din cadrul broşurii.  

Informații utile pentru rezolvarea subiectelor la Matematică la simulare Evaluare Națională 2023 

La proba de matematică la simulare Evaluare Națională 2023, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. 

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de matematică la simulare Evaluare Națională 2023 este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.