Subiecte Rezidențiat 2022. Ce subiecte ar putea pica la concursul de rezidențiat - sesiunea din 20 noiembrie

Autor: Bianca Vidoi

Ce subiecte ar putea pica la concursul de rezidențiat - sesiunea din 20 noiembrie

Sursa: pexels

Absolvenții facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie se pregătesc pentru examenul carierei lor, iar aceștia au început deja pregătirile, rezolvând subiecte din anii precedenți.

Subiectele ce se vor aborda în cadrul examenului de rezidențiat vor fi diferite în funcție de specializarea pe care studenții au absolvit-o.

Citeste si: Rezidențiat 2022. Pe ce dată are loc concursul de rezidențiat în anul 2022

Subiecte Rezidențiat 2022

Concursul de rezidențiat va avea loc la data de 20 noiembrie 2022, iar absolvenții vor avea 4 ore pentru a răspunde la un test grilă ce cuprinde 200 de întrebări, făcute special pentru fiecare specializare absolvită, Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie.

Bibliografia și grilele rezolvate în anii anteriori pot fi găsite pe rezidentiat.ms.ro, pentru fiecare sesiune, celelalte informații vor fi postate pe site-ul oficial al concursului. La concursul de rezidențiat pot participa absolvenții ce prezintă o diplomă de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta, rezidenții aflați în pregătire, dar și specialiștii care își doresc să urmeze o a doua specialitate.

Contestațiile vor putea fi depuse până la data de 21 noiembrie, ora 16:00. Comisia centrală de rezidențiat va analiza și comunica răspunsurile corecte definitive, în maxim 48 de ore de la terminarea termenului de depunere a contestațiilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele șase centre universitare din România în care se va da concursul de rezidențiat sunt localizate în București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Locurile scoase pentru anul 2022 la concurs, de către unitățile subordonate ale Ministerului Sănătății, dar și a altor instituții, sunt 4.505 la medicină, 621 la medicină dentară și 508 la farmacie.

Citeste si: Facultățile din România ce asigură salarii de mii de lei și chiar mii de euro. Se află în topurile elevilor

Cum se poate obține un loc la rezidențiat

Candidații trebuie să obțină 60% din punctajul maxim al celor 200 de întrebări din testul grilă pentru a putea promova examenul de rezidențiat.

O schimbare anunțată încă de anul aceste este reprezentată de creșterea punctajului minim pentru promovarea examenului, de la 60% la 65%, iar acest lucru se va modifica începând de anul viitor.

Această schimbare se dorea a fi făcută anul acesta, însă măsura s-ar fi aplicat într-o perioadă prea scurtă de timp, iar Ministerul Sănătății a renunțat la această variant pentru anul acesta.

Citeste si: Recensământ 2022: Șeful INS face publice primele date! Populația României scade alarmant: sunt 1 milion de oameni mai puțin ca în 2011!

Sursa: rezidentiat.ms.ro 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.