Subiecte Română BAC 2023: Ce a picat la proba scrisă de azi: particularitățile unui text narativ și o caracterizare de personaj dintr-un text de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Baremul de corectare

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 26 iun 2023, 15:17

Subiecte Română BAC 2023. Examenul de Bacalaureat 2023 începe luni, 26 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

UPDATE ORA 15:00 Subiecte Română Bacalaureat 2023 Edu.ro 

 

 

UPDATE:  La profilul real, Subiectul al III-lea la Bacalaureat 2023 a presupus în redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte în care candidații au avut de prezentat particularitățile unui text narativ studiat aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

La Subiectul al II-lea, real, elevii au avut de evidențiat relația dintre ideea poetica și mijloacele artistice, în cazul unei poezii aparținând lui Alexandru Vlahuță, scrie portalinvatamant.ro.  

La subiectul 3 de la profilul uman, candidații au avut de realizat o caracterizare de personaj dintr-o operă la alegere aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. 

Subiecte Română BAC 2023. Absolvenții claselor a 12-a vor susține luni, 26 iunie 2023, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 și anume proba la Limba și

literatura română. Candidații vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor, iar toate sălile de examen vor fi supravegheate audio-video.

Subiecte Română BACALAUREAT 2023

Subiecte Română BACALAUREAT 2023   vor primi spre rezolvare luni, începând cu ora 9:00, elevii claselor a 12-a care susțin proba scrisă la Limba și literatura Română. Pentru rezolvarea subiectelor sunt prevăzute 3 ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Pentru rezolvarea subiectelor la Limba și literatura Română BAC 2023, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

Kanald.ro va publica subiectele la Română Bacalaureat 2023 de îndată ce acestea vor fi disponibile. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Barem Română BAC 2023: La ce oră se anunță răspunsurile corecte pe Edu.ro?

Barem Română BAC 2023 Edu.ro

 

 

Obiecte interzise la BACALAUREAT 2023

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau

cu exteriorul.

Candidații surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Citește și: Subiecte Română BAC 2023: Verifică online subiectele în format JPG. Baremul de corectare, pe Edu.ro

Barem Română Bacalaureat 2023

Baremul și grila de corectare la Română Bacalaureat 2023 vor fi disponibile începând cu ora 15:00 pe Edu.ro, acolo unde candidații pot consulta răspunsurile corecte și își pot calcula, cu aproximație, punctajul. 

Afișarea rezultatelor inițiale  (în centrele de examen și online)  va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00).  Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1712/20327657/1/subiecte-romana-bac-2023-2.jpg

Calendar Bacalaureat 2023 sesiunea iunie-iulie

 

  • 26 iunie 2023:  Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 27 iunie 2023:  Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 28 iunie 2023:  Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 29 iunie 2023:  Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 3 iulie 2023:  Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 4 – 6 iulie 2023:  Rezolvarea contestațiilor
  • 7 iulie 2023:  Afișarea rezultatelor finale

 

 

Taguri: