Subiecte Română Evaluare Națională clasa a 6-a: Ce subiecte au primit elevii? Baremul de corectare, pe Edu.ro

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 mai 2023, 13:51

Ce subiecte au primit elevii?Baremul de corectare, pe Edu.ro

Sursa: Unsplash

Subiecte Română Evaluare Națională clasa a 6-a. Iată când vor susține elevii de clasa a VI-a vor susține evaluarea națională la Limbă și comunicare.

Subiecte Română Evaluare Națională clasa a 6-a. UPDATE: Ministerul Educației a modificat calendarul evaluărilor naționale, astfel încât Evaluarea de la clasa a VI-a care trebuia să înceapă mâine va fi susținută de fapt de către elevi săptămâna viitoare, pe datele 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii.

Evaluarea națională de la clasa a 6-a va fi susținută de elevi săptămână viitoare, după ce sindicatele din educație au anunțat că testarea care trebuia să înceapă miercuri nu se va organiza în timpul grevei generale.

Luni, Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a anunțat că există posibilitatea ca aceste examene să fie afectate de greva pe care profesorii o realizează la data de 22 mai 2023.

Citește și: Subiecte Matematică Evaluare Națională clasa a 6-a: Ce subiecte au primit elevii? Baremul de corectare, pe Edu.ro

Când are loc Evaluare Națională clasa a 6-a 

  • 30 mai – Limbă și comunicare
  • 31 mai – Matematică și științe ale naturii

Evaluarea Națională pe care elevii claselor a VI-a o vor susține va începe la data de 24 mai, atunci când se va susține prima probă, la Limbă și comunicare, urmând ca la data de 25 mai să susțină proba la Matematică și Științe ale naturii.

Pentru rezolvarea fiecărui subiect, elevii vor avea la dispoziție 60 de minute, iar potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, pentru Evaluarea Națională VI, comisia judeţeană/ a municipiului Bucureşti de organizare şi desfăşurare a EN stabileşte un interval orar unic pentru desfăşurarea testelor, pentru toate unităţile de învăţământ din judeţ/ municipiul Bucureşti. 

Notele de la Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu se vor trece în catalog și nu se vor anunța public, notele vor fi comunicate părinților și sunt gândite

astfel încât profesorii și învățătorii să poată identifica eventualele probleme pe care elevii le pot avea, astfel încât să îi ajute în rezolvarea lor. ”Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; b) informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, se prezintă în metodologie, potrivit sparknews.ro

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Testele vor fi evaluate de două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasa, iar rezultatul final vine în 7 zile de la susținerea lor. Iată care sunt subiectele pe care elevii claselor a VI-a le-au rezolvat în cadrul evaluării naționale.

Clasa a VI-a: Limbă și comunicare

en-vi-2022-limba-si-comunicare-testul-1-engleza.pdf

en-vi-2022-limba-si-comunicare-testul-1-franceza.pdf

Citește și: Evaluare Națională 2023: Când termină școală elevii de clasa a 8-a?

Greva profesorilor va afecta examenele naționale

Reprezentanții profesorilor au anunțat că peste 70% dintre profesori au decis să ia parte la greva generală ce a avut loc luni, 22 mai 2023, iar potrivit liderului Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, examenele ar putea să fie afectate de greva pe care profesorii o realizează.

„Da, există riscul, o spunem responsabil, să se dea peste cap și examenele naționale. Vina nu este a noastră, nici a oamenilor din sistem, este a guvernanților. Ei trebuie să se gândească, a lor este vina, dacă se va întâmpla, repet, să nu se dea examenele naționale sau să se decaleze. De aceea, fac un apel către cei care au frâiele în această țară: să lase orgoliile și să se așeze la masa negocierii. Altfel, riscurile sunt majore. Se folosește termenul de înghețarea anului școlar. Ferească Dumnezeu! Dacă se va ajunge acolo, repet, guvernanții vor plăti.”, a anunțat Simion Hăncescu, potrivit edupedu.ro.

Citește și: Admitere liceu 2023: Ce noutăți se aplică din acest an?

 

 

Taguri: