EDU.RO Subiecte și Barem Română simulare Evaluare Națională 2022. Ce au avut de rezolvat la Limba și Literatura Română elevii de clasa a VIII-a

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 04 apr 2022, 15:03
Subiecte simulare română Evaluare Națională 2022 Foto(8)

Pentru prima probă a simulării Evaluării Naționale 2022, elevii de clasa a VIII-a primesc subiecte la Limba și Literatura Română. Iată ce subiecte au picat la română la simulare Evaluare Națională 2022.

Emoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a care susțin astăzi proba la română a simulării Evaluării Naționale 2022. Ce subiecte au avut elevii de tratat la Limba și Literatura Română la simulare Evaluare Națională 2022 și când va fi publicat baremul de corectare?

UPDATE ORA 15:00: EDU.RO a afișat subiectele și baremul de corectare la limba și literatura română

 

 

 

 

UPDATE ORA 11:30: Au apărut subiectele pe care le-au primit elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2022, proba la limba și literatura română.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Subiecte simulare română Evaluare Națională 2022

Simularea Evaluării Naționale 2022 începe cu proba la limba și literatura română. Astfel, pe 4 aprilie 2022, atunci când este programată proba la română, elevii de clasa a VIII-a vor primi subiecte la română, concepute ținând cont de materia prevăzută în programa de examen. La fel cum s-a întâmplat și până acum, subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri, aceasta fiind tipărită față-verso.

Cum subiectele conțin și itemi obiectivi, elevii de clasa a VIII-a trebuie să rezolve subiectele pe ciornă și abia apoi să treacă răspunsul pe foaia de examen, în căsuța corectă, având în vedere că nu există un spațiu destinat rezolvării acestor exerciții. În broșura cu subiectele la română pe care elevii de clasa a VIII-a le vor primi la simularea Evaluării Naționale 2022 vor exista și exerciții în care elevii vor avea de redactat anumite răspunsuri.
În cazul în care nu se pot încadra în spațiul alocat, aceștia au la dispoziție câteva pagini suplimentare unde pot trata subiectele.

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2022. Luni încep simulările pentru Evaluarea Națională 2022. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Subiectele pe care elevii de clasa a VIII-a le vor primi la simulare Evaluare Națională 2022, proba la limba română, vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, EDU.RO, dar vor fi publicate în timp real și pe kanald.ro.

Subiecte română simulare Evaluare Națională 2022. Ce pot face elevii dacă greșesc un răspuns?

Având în vedere că subiectele la simularea Evaluării Naționale 2022 sunt concepute sub forma unei broșuri, în cazul în care elevii greșesc un răspuns, aceștia pot corecta lucrarea prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate acelui răspuns pe care elevii îl consideră corect.

În cazul itemilor unde trebuie să bifeze cu X răspunsul corect, elevii care au pus din greșeală un răspuns pe care nu îl mai consideră a fi corect pot modifica acest lucru prin tăierea cu o linie orizontală căsuței marcate cu X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

Regulile pe care trebuie să le cunoască elevii care participă la simulare Evaluare Națională 2022 

Simularea Evaluării Naționale 2022 este organizată pentru elevii de clasa a VIII-a care urmează ca în vară să susțină probele Evaluării Naționale 2022. Regulile după care se desfășoară simularea la limba română au fost menționate de Ministerul Educației. Mai exact, elevii de clasa a VIII-a trebuie să fie prezenți fizic la simularea Evaluării Naționale 2022 și trebuie să ajungă în unitățile de învățământ până la ora 08:00, accesul în sala de examen putând să se facă doar până la ora 08:30. Ulterior, elevii vor avea la dispoziție 15 minute pentru a completa caseta de identificare. La ora 09:00 începe proba scrisă la română a simulării Evaluării Naționale 2022, iar elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru tratarea subiectelor. Timpul va fi calculat din momentul în care fiecare elev a completat caseta de idenitificare. 

Citeste si: Când află elevii notele la Simulare Bacalaureat 2022 și Simulare Evaluare Națională 2022

Elevii trebuie să aibă asupra lor la simularea Evaluării Naționale 2022 fie carnetul de elev, fie documentul de identitate. În momentul în care intră în sala de examen, elevii de clasa a VIII-a nu au voie să aibă asupra lor niciun material care să le fie de ajutor în rezolvarea subiectelor și nu au voie nici să ia legătura cu exteriorul prin intermediul telefonului mobil sau folosind un alt dispozitiv.

După ce primesc subiectele la simularea Evaluării Naționale 2022, proba la limba română, elevii se pot apuca de redactarea lucrărilor folosind doar pix sau stilou cu cerneală albastră.

Calendar simulare Evaluare Națională 2022. Când vor fi afișate rezultatele?

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2022 a fost anunțat de Ministerul Educației. În acest an, simulările pentru Evaluarea Națională 2022 au loc în perioada 4-6 aprilie 2022, urmând ca rezultatele să fie anunțate pe 14 aprilie 2022. 

Simularea Evaluării Naționale 2022 constă în trei probe, după cum urmează:

  • 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Ce se întâmplă cu notele pe care elevii de clasa a VIII-a le obțin la simularea Evaluării Naționale 2022?

Evaluarea Națională 2022 este primul examen important din viața elevilor de clasa a VIII-a, motiv pentru care emoțiile sunt uriașe pentru viitorii absolvenți de gimnaziu. Pentru a se familiariza cu atmosfera din sala de examen și a învăța să își controleze emoțiile, elevii de clasa a VIII-a susțin simulările Evaluării Naționale 2022. Notele pe care le vor obține nu vor fi trecute în catalog și nici nu vor fi făcute publice, iar elevii nu vor putea să le conteste. Acestea vor fi anunțate pe 14 aprilie 2022 și urmează să fie analizate la niveul fiecărei clase. Elevii vor primi sfaturi care să le fie de folos în pregătirea lor pentru Evaluarea Națională 2022. 

Dacă un elev dorește ca nota să fie trecută în catalog, acesta poate completa o cerere prin care să îi solicite profesorului de la clasă acest lucru.

 

Sursa: edu.ro

ziarulunirea.ro