BAREM GEOGRAFIE BAC 2022 toamnă. Cum se corectează subiectele la Geografie, de la Bacalaureat 2022. Grila de corectare, conform EDU.RO

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 11 mai 2023, 03:25

SUBIECTE și BAREM BAC 2022 Geografie, sesiunea august septembrie

Sursa: Inquam

SUBIECTE BAC 2022 geografie, sesiunea de toamnă. Proba scrisă la geografie de la Bacalaureat 2022 a început la ora 09:00. Vezi subiectele și baremul EDU.RO.

Proba de geografie de la Bacalaureat 2022 sesiunea de toamnă este probă la alegere pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar.

SUBIECTE și BAREM BAC 2022 Geografie, sesiunea august septembrie

Proba de geografie este cea de a treia probă de la BAC 2022 sesiunea de toamnă pe care absolvenții de liceu o susțin.

Ea conține subiecte atât din geografia României, cât și din geografia lumii. Subiectele la geografie de la Bac 2022 sesiunea de toamnă vor fi asemănătoare ca structură cu cele care s-au dat la BAC 2022 sesiunea din vară

Citeste si: Ministerul Educaţiei, despre profesorii care fac meditaţii cu elevii lor: "Este interzis prin lege"

Vor fi 3 subiecte, pe care cei care aleg proba de geografie vor trebui să le rezolve în 3 ore.

Fiecare probă scrisă de la BAC 2022 sesiunea de toamnă trebuie rezolvată în cele 3 ore puse la dispoziție.

Subiectele și Baremul de la proba de geografie de la BAC 2022 vor fi afișate pe site-ul oficial al  Ministerului Educației  după terminarea probelor și vor fi prezentate în timp real și pe  kanald.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Barem BAC 2022 Geografie, sesiunea de toamnă

BACALAUREAT 2022 toamnă reguli: Ce trebuie să respectați pentru a nu fi eliminați din examen

  • Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
  • Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza numai creion negru.

Citeste si: Edu.ro Subiecte BAC 2022 Chimie pentru sesiunea de toamnă- august/ septembrie. Emoții mari pentru elevi

  • Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
  • Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
  • Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.
  • Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
  • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.
  • De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice tip de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
  • În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Calendar Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă 

  • 16 august 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 17 august 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 18 august 2022 Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
  • 19 august 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 24 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B

Citeste si: Se fac schimbări importante pentru elevi în anul școlar 2023-2024! Elevii claselor a VIII-a nu mai sunt obligați să dea Evaluarea Națională. Bacalaureatul suferă și el schimbări

  • 25 august 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 26 și 29 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Surse: edu.ro