Subiecte și Barem Română Evaluare Națională 2022. Cum se rezolvă subiectele la Limba Română la Evaluare Națională 2022. EDU.RO publică grila de corectare

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 14 iun 2022, 15:20

Subiecte și Barem Română Evaluare Națională 2022

Sursa: Shutterstock

Examenul de Evaluare Națională 2022 debutează cu proba scrisă la Limba și literatura română, probă pe care absolvenții claselor a VIII-a o susțin pe data de 14 iunie 2022. Ce subiecte le-au picat elevilor și cum se rezolvă subiectele la Limba Română la Evaluare Națională 2022 potrivit baremului și grilei de corectare publicate de edu.ro.

Ce subiecte au picat la proba de Limba și literatura română la examenul de Evaluare Națională 2022. 

Elevii au avut de rezolvat varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, potrivit  edupedu.ro.

Candidații la proba scrisă de Limba și literatura română la Evaluare Națională 2022 au avut de răspuns la mai multe întrebări pe un fragment din „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran și unul din „Frânturi din viața lui Delavrancea” de Cella Delavrancea.

La ultimul subiect au avut de scris un eseu despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță.

Ce subiecte au picat la proba de Limba și literatura română EVALUARE NAȚIONALĂ 2022

Acestea sunt subiectele care le-au picat elevilor la proba de Limba și literatura română la examenul de Evaluare Națională 2022. 

subiecte-limba-si-literatura-romana-evaluare-nationala-2022.pdf

 

 

Examenul de Evaluare Națională 2022 începe cu proba scrisă la Limba și literatura română, probă pe care absolvenții claselor a VIII-a o susțin pe data de 14 iunie 2022, potrivit calendarului pentru Evaluare Națională 2022 stabilit de Ministerul Educației.

Kanald.ro va publica ce subiecte le-au picat elevilor la Limba și literatura română la examenul de Evaluare Națională 2022 cât și și cum se rezolvă subiectele la Limba Română la Evaluare Națională 2022 potrivit baremului și grilei de corectare.

Subiectele pe care elevii le vor primi la proba scrisă la Limba și literatura română la Evaluare Națională 2022 cât și baremul și grila de corectare care arată cum se rezolvă subiectele la Limba Română vor fi anunțate de Ministerul Educației, care le va publica pe site-ul oficial edu.ro.

Citeste si: Calendar Evaluare Națională 2022: Programul pentru Evaluarea Națională 2022 la Limba română, Matematică și Limba maternă

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Ce subiecte le-au picat elevilor la Limba și literatura română în 2022

Kanald.ro și site-ul oficial al Ministerului Educației vor publica ce subiecte le-au picat elevilor la Limba și literatura română la EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 pe data de 14 iunie, dată la care debutează examenul de Evaluare Națională pe care absolvenții claselor a VIII-a trebuie să îl susțină anul acesta. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Cum se calculează media pentru admiterea la liceu 2022. Iată cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională 2022  

Elevii care au susținut proba scrisă la Limba și literatura română la examenul de Evaluare Națională 2022 au avut la dispoziție teste de antrenament constând în modele de subiecte puse la dispoziție de Ministerul Educației. 

Testele de antrenament constând în modele de subiecte la Limba și literatura română la Evaluare Națională 2022 au fost publicate pe site-ul edu.ro

și fiecare model de subiect a fost însoțit de baremul și grila de corectare pentru ca elevii să se poată autoevalua. 

Rezolvare subiecte Evaluare Națională 2022. Barem și grila de corectare la Limba și literatura română 

barem.pdf

Baremul de rezolvare a subiectelor la Limba și literatura română 

Baremul și grila de corectare la Limba și literatura română la Evaluare Națională 2022 va fi disponibil pe data de 14 iunie 2022, după ora 15:00, după ce edu.ro va publica BAREM LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ și GRILA DE CORECTARE pentru subiectele de la Limba și literatura română la examenul de Evaluare Națională 2022. 

Kanald.ro va publica, de asemenea, baremul oficial și grila de corectare a subiectelor la proba scrisă la Limba și literatura română la examenul de Evaluare Națională 2022 de îndată ce vor fi disponibile.

Potrivit baremului de corectare a subiectelor de la Limba și literatura română Evaluare Națională 2022, elevii vor primi 10 puncte din oficiu. 

Cum se rezolvă subiectele la Limba și literatura română EVALUARE NAȚIONALĂ 2022

După ce vor susține prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Națională de anul acesta, elevii vor afla tot pe data de 14 iunie 2022 cum se rezolvă subiectele la Limba și literatura română  la EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. 

După ora 15:00, Kanald.ro va publica baremul și grila de corectare prin care elevii vor putea afla cum se rezolvă subiectele la Limba și literatura română la Evaluare Națională 2022 de îndată ce acesta va fi afișat.

Site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro, va afișa baremul oficial și grila de corectare în aceeași zi în care elevii vor susține prima probă scrisă în cadrul examenului de Evaluare Națională 2022, astfel că pe data de 14 iunie, începând cu orele 15:00 cei care au susținut proba vor afla exact cum cum se rezolvă subiectele la Limba și literatura română la Evaluare Națională 2022 și se vor putea autoevalua. 

Când se afișează primele rezultatele la examenul de Evaluare Națională 2022 

Primele rezultate la Examenul de Evaluare Națională 2022, atât rezultatele la proba scrisă de Limba și literatura română, cât și rezultatul final obținut de fiecare candidat la EVALUARE NAȚIONALĂ 2022  vor fi afișate pe data de 23 iunie 2022 până la orele 14:00, conform calendarului pentru Evaluare Națională 2022 stabilit de Ministerul Educației. 

Citeste si: Modele de subiecte Română Evaluare Națională 2022. Teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a

Primele rezultate afișate pot fi contestate de elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională 2022 și care au fost nemulțumiți de rezultatele afișate pe data de 23 iunie. 

Depunerea contestațiilor la rezultatele obținute la Evaluare Națională 2022

Elevii care nu vor fi mulțumiți de rezultatele oficiale afișate pe data de 23 iunie la Evaluarea Națională 2022 pot depune contestație conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, după cum urmează: 

  • 24 iunie 2022 (ora 8,00—ora 12,00)- Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie—29 iunie 2022- Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor