Subiecte simulare BAC 2021, proba la Chimie. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 24 mar 2021, 15:25
Pe 24 martie 2021, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin proba la chimie a simulării examenului de Bacalaureat 2021
Sursa: unsplash

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 continuă miercuri cu proba la alegere în funcție de specializarea urmată de fiecare elev în parte. Iată ce subiecte au primit elevii la chimie și cum arată baremul de corectare.

Emoțiile continuă și astăzi pentru viitorii absolvenți de liceu. Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin astăzi proba la alegere a simulării examenului de Bacalaureat 2021. Cât de grele au fost subiectele la chimie și care era rezolvarea corectă a exercițiilor și problemelor?

Simulare BAC 2021, proba la chimie. Subiecte și barem de corectare

Ultima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2021 este proba la alegere a profilului și specializării. Astfel, în funcție de profilul studiat în cei 4 ani de liceu, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a pot susține examenul la una din materiile: geografie, fizică, informatică, chimie, biologie, anatomie, economie, filosofie, logică, psihologie. Alegerea aparține fiecărui elev în parte, în funcție de domeniul pe care îl stăpânește cel mai bine sau pe care își dorește să îl aprofundeze. 

Subiectele pentru proba la chimie a simulării examenului de Bacalaureat 2021, dar și baremul de corectare vor fi făcute publice după terminarea examenului și vor fi prezentate în timp real și pe Kanald.ro.

SUBIECT CHIMIE ORGANICĂ

SUBIECT CHIMIE ANORGANICĂ

BAREM CHIMIE ORGANICĂ

BAREM CHIMIE ANORGANICĂ

Simulare BAC 2021, proba la chimie. După ce reguli se va desfășura proba?

Pentru proba la alegere a profilului și specializării, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea cerințelor, iar timpul este calculat din momentul în care ultimul elev primește foaia cu subiectele de examen.

Ultima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2021 începe la ora 9:00, însă accesul elevilor este permis în sala de examen doar până la ora 8:30. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Autoritățile au precizat că au fost luate toate măsurile, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie pusă în pericol în timpul desfășurării simulărilor examenului de Bacalaureat 2021. Astfel, elevii vor sta câte unul în bancă, nu vor fi amestecați cu elevii din alte clase, totul pentru a reduce la minimum riscul de infectare cu COVID-19. 

Simulare BAC 2021, calendarul complet al probelor

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 a început pe 22 martie 2021, cu proba scrisă la limba și literatura română, a continuat marți cu proba obligatorie a profilului, iar astăzi este programată proba la alegere a profilului și specializării. Iată calendarul complet al desfășurării probelor:

 

  • 22 martie 2021: proba la limba şi literatura română
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării
  • 25 martie 2021: proba la limba şi literatura maternă

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la istorie. Barem de corectare conform edu.ro

 

Simulare Bac 2021. Când vor susține simulările elevii din zonele carantinate?

Explozia numărului de cazuri noi de coronavirus a dus la carantinarea anumitor orașe, motiv pentru care, în zonele unde rata incidenței a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, simulările au fost amânate. În această situație se află 78 de licee din țară dintr-un total de 1577, ceea ce înseamnă 5% din liceele din România. Autoritățile au decis reprogramarea simulărilor pentru elevii care nu au putut susține probele în această săptămână, însă nu mai târziu de 15 mai 2021.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la matematică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?