Subiecte simulare BAC 2021, proba la Fizică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 24 mar 2021, 15:36
Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin astăzi simularea examenului de Bacalaureat 2021, proba la fizică Foto(17)
Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin astăzi simularea examenului de Bacalaureat 2021, proba la fizică
Sursa: unsplash

Viitorii absolvenți de liceu susțin astăzi ultima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la fizică și care este baremul de corectare?

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 se încheie astăzi, pentru cei mai mulți dintre elevi, cu proba la alegere a profilului și specializării. Pe data de 25 martie este programată ultima probă, mai exact proba la limba şi literatura maternă. Iată ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a și a XIII-a care au ales să susțină proba la fizică și care era rezolvarea corectă a exercițiilor.

Simulare BAC 2021, proba la fizică. Subiecte și barem de corectare

Dacă primele două probe ale examenului de Bacalaureat 2021  sunt obligatorii, la cea de-a treia proba, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a au posibilitatea de a susține examenul la materia pe care o stâpânesc cel mai bine. Astfel, cei care au urmat un liceu cu profil real pot da examenul la fizică, chimie, biologie, informatică, în timp ce elevii de la uman pot alege între geografie, economie, filosofie, logică sau psihologie. 

În cazul elevilor care au ales să susțină proba la fizică în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2021, aceștia vor putea afla cum se rezolvau corect subiectele după ce Ministerul Educației va face public baremul de corectare. Subiectele pe care le-au primit elevii, dar și baremele de corectare vor fi făcute publice după terminarea examenului și vor fi afișate și pe site-ul Kanald.ro.

SUBIECT FIZICĂ, PROFIL TEHNOLOGIC

BAREM FIZICĂ, PROFIL TEHNOLOGIC

SUBIECT FIZICĂ, FILIERA TEORETICĂ

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

BAREM FIZICĂ, FILIERA TEORETICĂ

Simulare BAC 2021, proba la fizică. Cât timp au elevii la dispoziție pentru rezolvarea exercițiilor?

Regulamentul desfășurării examenului de Bacalaureat 2021 prevede ca elevii să rezolve subiectele într-un interval de 3 ore, regulă care se aplică și în cazul simulării examenului de Bacalaureat.

Astfel, din momentul în care sunt împărțite foile cu subiectele de examen, elevii au la dispoziție 3 ore pentru a trata subiectele.

Accesul elevilor în sala de examen se face până la ora 8:30, iar examenul începe la ora 9:00. Elevii nu au voie să pătrundă în sala de examen cu materiale ajutătoare și orice tentativă de fraudă este sancționată corespunzător.

Lucările elevilor vor fi corectate de doi profesori evaluatori din cadrul unității de învățământ.

Elevii trebuie să știe că notele pe care le vor obține la simularea examenului de Bacalaureat 2021 nu pot fi contestate, nu vor fi făcute publice și nici afișate, ci doar vor fi analizate împreună cu profesorul de la clasă.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la matematică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

Simulare BAC 2021. Ce se întâmplă cu elevii din zonele carantinate?

În ciuda numărului mare de infectări cu COVID-19, autoritățile au decis ca simularea examenului de Bacalaureat 2021 să aibă loc în acest an. Cu toate acestea, nu toți elevii au putut susține probele. Cei aflați în zonele carantinate nu au putut merge la școală, iar în cazul lor, simulările au fost amânate pentru o dată următoare, însă nu mai târziu de 15 mai 2021. 

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la istorie. Barem de corectare conform edu.ro

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.