Simularea examenului de Bacalaureat 2021 se încheie astăzi, pentru cei mai mulți dintre elevi, cu proba la alegere a profilului și specializării. Pe data de 25 martie este programată ultima probă, mai exact proba la limba şi literatura maternă. Iată ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a și a XIII-a care au ales să susțină proba la fizică și care era rezolvarea corectă a exercițiilor.
Simulare BAC 2021, proba la fizică. Subiecte și barem de corectare
Dacă primele două probe ale examenului de Bacalaureat 2021 sunt obligatorii, la cea de-a treia proba, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a au posibilitatea de a susține examenul la materia pe care o stâpânesc cel mai bine. Astfel, cei care au urmat un liceu cu profil real pot da examenul la fizică, chimie, biologie, informatică, în timp ce elevii de la uman pot alege între geografie, economie, filosofie, logică sau psihologie.
În cazul elevilor care au ales să susțină proba la fizică în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2021, aceștia vor putea afla cum se rezolvau corect subiectele după ce Ministerul Educației va face public baremul de corectare. Subiectele pe care le-au primit elevii, dar și baremele de corectare vor fi făcute publice după terminarea examenului și vor fi afișate și pe site-ul Kanald.ro.
SUBIECT FIZICĂ, PROFIL TEHNOLOGIC
BAREM FIZICĂ, PROFIL TEHNOLOGIC
SUBIECT FIZICĂ, FILIERA TEORETICĂ
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
BAREM FIZICĂ, FILIERA TEORETICĂ
Simulare BAC 2021, proba la fizică. Cât timp au elevii la dispoziție pentru rezolvarea exercițiilor?
Regulamentul desfășurării examenului de Bacalaureat 2021 prevede ca elevii să rezolve subiectele într-un interval de 3 ore, regulă care se aplică și în cazul simulării examenului de Bacalaureat.
Accesul elevilor în sala de examen se face până la ora 8:30, iar examenul începe la ora 9:00. Elevii nu au voie să pătrundă în sala de examen cu materiale ajutătoare și orice tentativă de fraudă este sancționată corespunzător.
Lucările elevilor vor fi corectate de doi profesori evaluatori din cadrul unității de învățământ.
Elevii trebuie să știe că notele pe care le vor obține la simularea examenului de Bacalaureat 2021 nu pot fi contestate, nu vor fi făcute publice și nici afișate, ci doar vor fi analizate împreună cu profesorul de la clasă.Simulare BAC 2021. Ce se întâmplă cu elevii din zonele carantinate?
În ciuda numărului mare de infectări cu COVID-19, autoritățile au decis ca simularea examenului de Bacalaureat 2021 să aibă loc în acest an. Cu toate acestea, nu toți elevii au putut susține probele. Cei aflați în zonele carantinate nu au putut merge la școală, iar în cazul lor, simulările au fost amânate pentru o dată următoare, însă nu mai târziu de 15 mai 2021.
Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la istorie. Barem de corectare conform edu.ro