Subiecte simulare BAC 2021, proba la istorie. Barem de corectare conform edu.ro

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 iul 2022, 22:25
Elevii de liceu susțin astăzi simularea examenului de Bacalaureat, proba la istorie Foto(4)
Elevii de liceu susțin astăzi simularea examenului de Bacalaureat, proba la istorie
Sursa: pexels

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a care urmează un liceu cu profil uman susțin astăzi simularea examenului de Bacalaureat 2021, proba la istorie. Ce subiecte au primit elevii și care este baremul de corectare conform edu.ro?

Astăzi este programată cea de-a doua probă scrisă a simulării examenului de Bacalaureat 2021, proba obligatorie a profilului, istorie sau matematică. Iată ce subiecte au avut elevii de rezolvat la istorie, dar și cum vor fi notați, în funcție de baremul de corectare publicat de edu.ro.

Simulare BAC 2021, proba la istorie. Subiecte și barem de corectare

Emoții mari pentru elevii de liceu din anii terminali.

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului. Astfel, elevii care urmează un liceu cu profil uman primesc subiecte la istorie, în timp ce elevii care au ales un liceu cu profil real au de rezolvat subiecte la matematică. 

La fel cum se întâmplă și în momentul desfășurării examenului de Bacalaureat 2021, subiectele, dar și baremele de corectare vor fi făcute publice pe site-ul Ministerului Educației, după terminarea examenului.

Astfel, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor putea consulta baremul făcut public pe edu.ro pentru a vedea cum se rezolvau corect subiectele, dar și cum vor fi notați pentru fiecare cerință în parte.

SUBIECT ISTORIE

BAREM DE CORECTARE

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Simulare BAC 2021, proba la istorie. Ce trebuie să știe elevii de liceu?

Elevii care susțin simularea examenului de Bacalaureat 2021, proba la istorie, trebuie să știe că vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea cerințelor. Timpul va fi calculat din momentul în care vor fi împărțite foile cu subiecte. 

În timpul desfășurării simulării examenului de Bacalaureat 2021, elevii de liceu vor respecta toate regulile de igienă și distanțare socială, astfel încât să nu existe niciun risc ca ei să se infecteze cu noul coronavirus.

Autoritățile au anunțat că elevii vor sta câte unul în bancă, vor fi așezați în ordine alfabetică. În plus, pentru a nu exista niciun risc de infectare cu COVID-19, în sala de examen vor fi prezenți elevii din aceeași clasă, astfel că aceștia nu vor fi amestecați.

Probla la istorie din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2021 începe la ora 9:00. Cu toate acestea, accesul elevilor în sala de examen este permis până la ora 8:30. 

Notele obținute de elevi la simularea examenului de Bacalaureat 2021 nu vor fi făcute publice, nu vor fi afișate și nici nu se pot contesta, ci doar vor fi analizate la nivelul fiecărei clase în parte, astfel încât elevii vor vedea ce ar trebui să mai învețe, astfel încât să obțină cele mai bune rezultate la examenul de Bacalaureat 2021.

Citeste si: Simularea examenului de Bacalaureat a fost amânată pentru acești elevi. Unde s-a luat decizia?

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 a fost amânată în mai multe licee din țară

Având în vedere situația provocată de pandemia de coronavirus, autoritățile au anunțat că simularea examenului de Bacalaureat 2021 nu va avea loc în toate liceele din țară. Astfel, potrivit informațiilor oficiale, 78 de licee din 1577 nu vor susține simulările și asta pentru că se află în zone carantinate.

„Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități.”, a anunțat Ministerul Educației.

Pentru elevii aflați în această situație, simularea examenului de Bacalaureat 2021 va fi reprogramată, însă nu mai târziu de 15 mai 2021. 

Calendar simulare BAC 2021. Când sunt programate probele?

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 este programată la finalul lunii martie. Elevii de liceu au susținut pe 22 martie 2021 proba la limba și literatura română, ministerul Educației precizând că în sălile de examen au fost prezenți 112.153 de elevi. Iată calendarul complet al simulării examenului de Bacalaureat 2021:

 

  • 22 martie 2021: proba la limba şi literatura română
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării
  • 25 martie 2021: proba la limba şi literatura maternă

Citeste si: Când vor avea loc simulările evaluării națională și bacalaureatului. Ministrul Educației a făcut anunțul cu puțin timp în urmă