Subiecte simulare BAC 2021, proba la matematică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 23 mar 2021, 15:25
Pe 23 martie 2021 are loc simularea examenului de Bacalaureat 2021, proba la matematică Foto(13)
Pe 23 martie 2021 are loc simularea examenului de Bacalaureat 2021, proba la matematică
Sursa: unsplash

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin astăzi simularea examenului de Bacalaureat 2021, proba obligatorie a profilului, mai exact matematică sau istorie. Iată ce subiecte au primit și cum arată baremul de corectare.

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului, astfel că elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor primi subiecte la matematică sau la istorie, în funcție de profilul liceului la care studiază. Cum arată subiectele la matematică și cum se rezolvau corect?

Simulare BAC 2021, proba la matematică. Subiecte și barem de corectare

Pentru a afla care este nivelul lor de pregătire la momentul actual, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin simulările examenului de Bacalaureat 2021. Dacă ieri a avut loc proba la limba și literatura română, astăzi este programată proba obligatorie a profilului. Astfel, elevii din anii terminali care urmează cursurile unui liceu cu profil real vor avea de rezolvat subiecte la matematică, în timp ce pentru profilul uman, elevii vor primi subiecte la istorie.

Subiectele, dar și baremul de corectare la matematică vor fi făcute publice de Ministerul Educației, imediat după încheierea examenului. Astfel, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a se vor putea autoevalua înainte ca lucrările lor să fie corectate.

SUBIECTE MATEMATICĂ

MATE-INFO

PEDAGOGIC

ȘTIINȚELE NATURII

TEHNOLOGIC

 

BAREM DE CORECTARE

MATE-INFO

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

PEDAGOGIC

ȘTIINȚELE NATURII

TEHNOLOGIC

Cum se desfășoară simularea examenului de Bacalaureat 2021, proba la matematică?

Simularea examentului de Bacalaureat 2021 se desfășoară respectând toate regulile de igienă, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol.

Astfel, în timpul probelor, elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Ceea ce diferă față de alți ani este că în sala de examen se vor afla doar elevii dintr-o anumită clasă.

„Câte unul în bancă și alfabetic este dispunerea de când există examenele. Special pentru acest an este doar recomandarea să nu se amestece clasele. Este și logic, iar aceasta este o recomandare medicală, să nu amestecăm colectivele de elevi.

Și este valabil doar la simulare, ca să nu riscăm nimic.”, a spust Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, pentru Libertatea.

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru elevi! Se închid școlile. Decizie radicală în orașul care a atins o rată de infectare uriașă

Probele încep la ora 9:00, însă accesul elevilor este permis în sala de examen doar până la ora 8:30. Din momentul în care primesc foile cu subiectele de examen, elevii au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea tuturor cerințelor. Timpul se scurge după ce ultimul elev primește foaia cu subiectele.

Elevii trebuie să știe că notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat 2021 nu se pot contesta, ele nu vor fi afișate sau făcute publice, ci doar vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, astfel încât elevii să aibă o imagine cât se poate de clară a nivelului lor de pregătire, la momentul actual. 

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat 2021

Dacă anul trecut simularea examenului de Bacalaureat 2021 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an, autoritățile au decis ca probele să aibă loc, astfel că ele se vor desfășura după următorul calendar:

  • 22 martie 2021: proba la limba şi literatura română
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării
  • 25 martie 2021: proba la limba şi literatura maternă

Având în vedere că mai multe unități de învățământ din București și din țară s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile au anunțat că simularea examenului de Bacalaureat 2021 nu va fi organizată în 5% din liceele din țară, mai exact 78 din 1577, urmând ca probele să fie reprogramate, însă nu mai târziu de 15 mai 2021.

Citeste si: Când vor avea loc simulările evaluării națională și bacalaureatului. Ministrul Educației a făcut anunțul cu puțin timp în urmă