Subiecte simulare Limba Română BAC 2022, profil uman. Subiectele la simularea de Bacalaureat 2022, proba la limba și literatura română, publicate pe EDU.RO

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 mar 2022, 15:07
Subiecte simulare Limba română BAC 2022 Foto(4)

A început simularea examenului de Bacalaureat 2022, cu proba la Limba și literatura română. Cum arată subiectele pe care elevii de la profilul uman le-au primit la simularea de BAC 2022, proba la limba română?

Elevii de la profilul uman au primit subiecte diferite la Limba română, la simularea examenului de Bacalaureat 2022, comparativ cu cei care urmează un liceu cu profil real. Ce au avut elevii de la profilul uman de rezolvat la subiectul III la limba și literatura română? 

Subiecte simulare Limba română Bacalaureat 2022. Ce a picat la subiectul III

UPDATE ORA 12:22: Elevii de la real au avut de tratat, la subiectul 3, particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Tudor Arghezi.

UPDATE ORA 11:55: Elevii de la profil uman au avut de prezentat, la subiectul III, particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.

Simularea examenului de Bacalaureat 2022 a început pe 28 martie cu proba la limba și literatura română. Astfel, elevii de la uman și real au primit subiecte în funcție de materia pe care au studiat-o la clasă. Pentru că la examenul de Bacalaureat 2022 elevii vor avea de rezolvat subiecte diferite, la fel s-a întâmplat și în cadrul simulării de BAC 2022. 

Citeste si: Simulare Bacalaureat 2022. Pe ce dată au loc simulările la BAC 2022. Calendarul complet al probelor

Subiectele de la părțile I și II sunt, de obicei, aceleași, astfel că diferențele dintre profilul real și uman se fac la subiectul III.

În prima parte a lucrării, elevii primesc un text pe baza căruia au de rezolvat mai multe cerințe, la al II-lea subiect, elevii de clasa a XII-a au de redactat un text în care să comenteze un anumit aspect, iar la subiectul III, elevii trebuie să

scrie un eseu pe baza unei opere studiate.

În 2022, structura subiectului de BAC la română a rămas aceeași.  Astfel, subiectul la limba română, în cadrul simulării de BAC 2022, pentru profilul uman, a fost compus din trei părți. 

La simularea examenului de BAC 2022, proba la limba română, elevii de la uman au primit subiecte concepute astfel încât să cuprindă materia din programa școlară.

Subiectele la limba și literatura română pe care elevii de la profilul uman le-au avut de rezolvat la simularea de BAC 2022 vor fi încărcate și pe EDU.RO, tot acolo urmând să fie postat și baremul de corectare, astfel încât elevii să poate vedea cum se rezolvau corect credințele de la simularea examenului de Bacalaureat 2022. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Subiectele de la uman vor fi postate pe site-ul Kanal D imediat ce vor fi publicate, la fel și baremul de corectare. 

Subiecte simulare Română BAC 2022, profil uman

La subiectul III, elevii de la profilul uman au avut de tratat o poezie aparținând lui Ion Barbu.

La subiectul I, elevii de clasa a XII-a de la profilul uman au primit un fragment din opera „Destinănuiri”, aparținând autoarei Profira Sadoveanu, iar pe baza textului au avut de rezolvat mai multe cerințe, iar la subiectul 2, elevilor li s-a dat un fragment

din opera lui George Mihail Zamfirescu, „Idolul și Ion Anapoda”, iar pe baza lui li s-a cerut să explice rolul notațiilor autorului.

 

Subiecte simulare Română BAC 2022, profil real

Dacă primele două subiecte au fost identice pentru elevii de la profilul uman și real, diferența s-a făcut la subiectul 3. Cei de la real au avut de prezentat particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Tudor Arghezi.

 

Simulare Limba română BAC 2022, profil uman. Regulile pe care elevii trebuie să le respecte în sala de examen

Simularea examenului de Bacalaureat 2022 a început cu proba la limba română, atât pentru elevii de la profilul uman, cât și pentru cei de la real. Regulile care se aplică în sala de examen sunt aceleași, după cum urmează.

Citeste si: Simulări BAC 2022, calendarul complet al probelor. Pe ce dată vor susține elevii simulările examenului de Bacalaureat în anul 2022

Elevii de clasa a XII-a, profil real și uman, trebuie să fie prezenți în sala de examen până la ora 08:30, urmând ca începând cu ora 09:00 să le fie distribuite subiectele de examen, în acest caz subiectele la limba română. Viitorii absolvenți de liceu își pot redacta lucrările de la simularea de BAC 2022, proba la limba română, doar folosind pix sau stilou cu cerneală albastră. Pentru tratarea subiectelor, elevii au la dispoziție 3 ore. 

Ce se întâmplă cu notele pe care elevii le vor obține la simularea de BAC 2022? 

Ministerul Educației a precizat că aceste simulări de BAC au ca scop pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat 2022. Mai exact, candidații vor intra în atmosfera de examen și în funcție de notele pe care le vor obține vor putea afla unde se situează din punct de vedere al cunoștințelor. Notele de la simulările de BAC 2022 nu vor fi trecute în catalog, ci doar vor fi discutate la clasă. Cu toate acestea, dacă vor fi elevi care vor dori ca nota să fie consemnată în catalog, aceștia pot depune o cerere în care să menționeze acest lucru.

Calendar simulare Bacalaureat 2022, profil uman și real. Când au loc probele și când vor fi afișate rezultatele? 

Calendarul simulărilor de BAC 2022 a fost afișat pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Proba la limba și literatura română, proba obligatorie a profilului și proba la alegere vor avea loc la finalul lunii martie, urmând ca primele rezultate să fie afișate la început de aprilie. Iată calendarul după care se vor desfășura simulările examenului de Bacalaureat 2022: 

  • 28 martie 2022: Proba E) a)- probă scrisă- Limba şi literatura română
  • 29 martie 2022: Proba E) c)- probă scrisă- proba obligatorie a profilului
  • 30 martie 2022: Proba E) d)- probă scrisă- proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 martie 2022: Proba E) b)- probă scrisă- Limba şi literatura maternă
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

SURSA: edu.ro

ziarulunirea.ro