Subiecte Titularizare 2023: Cum poți verifica online, pe Edu.ro, subiectele pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 12 apr 2024, 00:25

Proba scrisă la Titularizare 2023, concursul de angajare în învățământ, are loc miercuri

Sursa: freepik.com

Subiecte Titularizare 2023. Candidații susțin miercuri, 12 iulie, proba scrisă la concursul de angajare în învățământ.

Subiecte Titularizare 2023. Candidații care susțin miercuri proba scrisă la concursul de angajare în învățământ au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele la cea mai dificilă probă din cadrul examenului de Titularizare 2023.

Subiecte Titularizare 2023

Subiecte Titularizare 2023. Edu.ro va publica subiectele la Titularizare 2023 și baremul de corectare pe subiecte.edu.ro la secțiunea Titularizare. 

Proba scrisă la Titularizare 2023 începe la ora 9:00. Candidații vor fi prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă, potrivit metodologiei. 

După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave.

Candidații care renunţă din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații şi pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

Cei care din motive de sănătate sunt obligați să părăsească sala de concurs pot solicita anularea lucrării. În această situație se încheie un proces-verbal semnat de responsabilul de sală şi profesorii asistenți. Candidații nu vor părăsi sala de concurs dacă au asupra lor subiecte de examen, foi tipizate, coduri de bare sau ciorne.

Citește și: Barem Titularizare 2023: Cum poți verifica online, pe Edu.ro, răspunsurile pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice?

„După ce finalizează redactarea lucrării, fiecare candidat numerotează foile de concurs, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, în spaţiul dedicat, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini scrise, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, în situația în care candidatul a scris în total 5 (cinci) pagini.

Se numerotează toate paginile pe care candidatul a scris, inclusiv prima pagină, precum şi cele pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către profesorii asistenți cu linie frântă în forma literei „Z”, folosind pix sau stilou cu cerneală de culoare albastră”, potrivit procedurii de desfășurare stabilite de Ministerul Educației. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Titularizare 2023. Redactarea lucrărilor la proba scrisă

Pentru redactarea lucrărilor la proba scrisă la Titularizare 2023 se folosește cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră. Desenele/graficele se pot executa și cu creionul negru, după cum se arată în metodologie.

În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.

„Candidații și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță,

precum și alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate.

(…) Materialele și/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen”,   conform metodologiei.

Cei care introduc în sala de examen materiale nepermise, din categoria acelora menționate mai sus sau compatibile cu acelea, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistați, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. 

Rezultate Titularizare 2023

Rezultatele inițiale la Titularizare 2023 vor fi afișate pe data de 18 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. 

- desfășurarea probei scrise- 12 iulie 2023

- comunicarea rezultatelor iniţiale -  18 iulie 2023

- înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare -  Perioada: 18-19 iulie 2023

- soluţionarea contestațiilor -  Perioada: 20-25 iulie 2023

- comunicarea rezultatelor finale- 26 iulie 2023