Subiectul III la Română simulare BAC 2023. Barem de corectare și notare Edu.ro

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 27 dec 2023, 02:35

Subiectul III la Română simulare BAC 2023 pentru profil uman și real

Sursa: Shutterstock

UPDATE Subiectul III la Română pe care l-au avut de rezolvat candidații la prima probă scrisă la simularea examenului de BACALAUREAT 2023.

Subiecte simulare Română BAC 2023 și baremul de corectare vor fi afișate pe Edu.ro luni, 27 martie 2023 și publicate de kanald.ro de îndată ce vor fi disponibile. Subiectul III la Română simulare BAC 2023 va fi diferit pentru elevii de la profil uman și real.

Citește și: Barem Română simulare BAC 2023: Răspunsurile corecte pentru fiecare subiect în parte 

UPDATE: Subiectul 3 română simulare BAC 2023- profil UMAN 

 

 

Subiectul 3 care le-a picat elevilor la Română la simulare BAC 2023 a constat în redactarea unui eseu în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat, scrie edupedu.ro care a publicat lista de subiecte pe care au primit-o spre rezolvare elevii de la profilul umanist.

Subiectul 3 Română simulare BACALAUREAT 2023. În ceea ce privește subiectele la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2023 care a început luni există o singură diferență și anume subiectul III care este diferit în funcție de profilul absolvit. Astfel, elevii care au absolvit profilul uman vor avea de rezolvat un subiect III diferit față de absolvenții de la profilul real. 

Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele la română la simulare BAC 2023, care vor fi afișate ulterior, împreună cu baremul de corectare pe site-ul Ministerului Educației,  edu.ro  cât și pe site-ul  kanald.ro .  

UPDATE: Subiectul 3 la Română simulare BAC 2023 pentru profilul REAL 

 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pentru a primi cele 30 de puncte acordate pentru rezolvarea subiectului III la Română simulare BAC 2023, atât candidații de la profilul uman cât și cei de la profilul real trebuie să țină cont de o serie de cerințe legate de redactare și conținut în momentul în care rezolvă  SUBIECTUL III LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ. 

Subiectul 3 la Română BAC 2022 profilul uman  este notat cu 30 de puncte care sunt acordate în funcție de respectarea cerințelor legate de redactare și conținut de către candidații care au susținut azi prima probă scrisă

din cadrul simulării examenului de BACALAUREAT 2023, simulare care are ca scop  familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale. 

Barem Română simulare BAC 2023 Edu.ro- profil uman 

 

 

Barem Română simulare BAC 2023 și grila de corectare   după care se vor evalua și nota subiectele la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2023 vor fi afișate de  EDU.RO  la

ora 15:00 și publicate de  kanald.ro  de îndată ce vor fi disponibile. 

Potrivit baremului de corectare a subiectelor la simulare Română BAC 2023, se punctează orice modalitate corectă de rezolvare a subiectelor, iar punctajul total care ar putea fi acordat este de 100 de puncte, iar elevii vor primi 10 puncte din oficiu. 

Barem Română simulare BAC 2023 Edu.ro- profil real 

 

Calendar simulare BACALAUREAT 2023 

27 martie 2023: Probă scrisă – Limba şi literatura română

28 martie 2023: Probă scrisă – proba obligatorie a profilului

29 martie 2023: Probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

30 martie 2023: Probă scrisă – Limba şi literatura maternă

6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor