Substanțele interzise, unul dintre factorii care au dus la oribila crimă din Mangalia? „Au un efect devastator asupra creierului”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 10 aug 2023, 11:52

Ce a împins-o pe Loredana să își ucidă cea mai bună prietenă: „Au un efect devastator asupra creierului”

Sursa: pixabay/observatornews

Crima din Mangalia a șocat o țară întreagă. O frumoasă cândva prietenie s-a transformat într-o crimă cu sânge rece, într-o noapte de vară, la începutul lunii august. După ce s-au căutat adevăratele motive ascunse care au stat în spatele oribilei crime, specialiștii trag acum un semnal de alarmă privind consumul substanțelor interzise și transmit faptul că acestea pot duce la o dereglare a creierului, cauzând astfel un eveniment tragic.

După oribila crimă din Mangalia, care a șocat o țară întreagă, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra consumul de substanțe interzise și a faptului că ele pot împinge persoana în cauză la o astfel de acțiune.

Loredana ar fi consumat substanțe interzise

Declarațiile acestora vin după ce apropiații Alinei o acuză pe ucigașa fetei și totodată prietena ei cea mai bună, că ar fi consumat droguri, alcool și multe altele.  

„Erau prietene de mici. Au mâncat împreună, s-au jucat, au mers la școală. Acum trei săptămâni mi-a spus așa: Loredana e foarte agresivă. Loredana îl înșela pe iubitul ei, iar el o urmărea să o bată. Alina nu scrie așa mesaje, ea scrie corect, cu virgulă, cu cratimă. Cred că criminala, fiind drogată, au apucat-o crizele ”, a spus verișoara Alinei.

Citește și: Noi informații în cazul crimei din Mangalia! „ Acest lucru este foarte puternic și generator de agresivitate” Ce spun medicii legiști

Loredana și-a luat-o în cap de la anturaj. Se și droga. Ieșea în fiecare seară, bea, se culca cu cine apuca ”, a mai spus și fratele victimei.

Cu toate acestea, nu există o afirmație concretă și validată de către medici, astfel că urmează a se stabili dacă Loredana a consumat într-adevăr substanțe interzise.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce impact are consumul de substanțe interzise în viața tinerilor

În cadrul unui interviu realizat de WOWbiz, psihologul Alexandra Marin a vorbit despre impactul negativ pe care le au substanțele interzise asupra creierului tinerilor. 

În urma analizei declarațiilor apropiaților celor două fete am remarcat că se aduc în discuție consumul de substanțe, agresivitatea și comportamentele sexuale deviante ale tinerei care a comis fapta.

Nu pot să nu remarc faptul că toate acestea înglobează un tablou clinic de elemente specifice tulburării de personalitate de tip Borderline.

Desigur că nu se poate pune un diagnostic fără a cunoaște tot ansamblul psihologic, emoțional și comportamental al fetei despre care discutăm, dar doresc să îndrept discuția către un alt punct extrem de important: modalitatea în care consumul de substanțe interzise poate conduce la declanșarea sau accentuarea tulburărilor de personalitate ”,

a precizat Alexandra Marin.

„Există numeroase studii care au arătat că substanțele interzise au un efect devastator asupra creierului și că pot să favorizeze apariția tulburărilor de personalitate sau bolilor psihice. Ele cresc nivelul de dopamină din creier și tocmai de aceea sunt percepute ca fiind un stimul plăcut, însă corpul dezvoltă toleranță la substanță și cere consum mai crescut sau mai des pentru a stimula nivelul de dopamină, iar astfel apar stări frecvente de iritare și chiar comportamente agresive.

Pe de altă parte, substanțele acestea degradează celulele și chiar stopează anumite procese neuronale care pot apoi să declanșeze tulburările.

Citește și: ,,Am început să tremur". Autoarea crimei din Mangalia și-a recunoscut fapta. Aceasta a oferit detalii tulburătoare despre cum s-a întâmplat totul

De aceea este foarte important ca tinerii să înțeleagă la ce pericol se supun atunci când consumă astfel de substanțe. Până la vârsta de 21 de ani, personalitatea umană este în dezvoltare, la fel și corpul nostru. Orice stimul nociv care interferează în acest proces natural de dezvoltare poate să afecteze pentru totdeauna individul. Chiar și după această vârstă efectele pot fi letale. De la degradarea fizică, până la afecțiuni medicale (ex. cardiace, neurologice), la tulburări psiho-emoționale (anxietate și depresie) și până la boli psihice ”, a mai precizat ea.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.