Suferi de candidoza? Afla cu ce remedii naturale poti trata aceasta afectiune VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 feb 2024, 22:30

Candida este o micoza care traieste in intestinul uman.

Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Doctorul Luminita Sirca a oferit in platoul emisiunii Draga mea prietena mai multe sfaturi pentru tratarea acestei afectiuni.

 

"Zaharul si dulciurile trebuie eliminate din alimentatie.

Este recomandata mierea in loc de zahar si dulciurile concentrate de asemenea, pentru ca ciupercile se dezvolta in mediul dulce".

 

"De asemenea, pentru candidoza bucala, este foarte bine sa se faca si o gargara dupa fiecare masa cu infuzie de salvie. Aceasta igiena a cavitatii bucale este foarte importanta, mai ales cand exista o candidoza sau o predispozitie", a adaugat Luminita Sirca.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Ea

a facut referire si la mai multe metode de tratare a candidozei vaginale.

 

"Pentru prevenirea candidozei vaginale trebuie luate anumite macerate, dar atentie, bucsusul are o contraindicatie in sarcina. In sarcina poate fi luat maceratul de merisor, maceratul de coacaz negru. De asemenea, se recomanda consumul iartului, dar nu in mod excesiv. Iartul reface flora intestinala, care este putin perturbata de actiunea antibioticelor".

 

Aflati mai multe detalii in materialul video atasat.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.