Ingrediente
50 g unt
2 linguri de faina
O cana de lapte
O lingurita extract de vanilie
2 linguri lichior de portocale
5 oua
5 linguri de zahar
Mod de preparare
Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se gatesc impreuna pana cand se omogenizeaza.
Se adauga laptele, treptat, amestecand cu un tel si se fierbe la foc mic, amestecand continuu, timp de 7-10 minute.
Se adauga vanilia, lichiorul de portocale si se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza galbenusurile.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se continua sa se bata ca pentru bezea.
Se incorporeaza albusurile in crema obtinuta mai devreme, se toarna in forme si se coc 7-10 minute, la 180 grade.
Pentru a creste cum trebuie soufflé-ul, formele trebuiesc unse cu putin unt si tapetate cu faina sau cu zahar, apoi date la rece pana cand compozitia este gata.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii