Sufleu simplu

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 10 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

8 albusuri
8 linguri de zahar
1 lingurita de unt
1 lingura de gem sau dulceata
2-3 picaturi de zeama de lamaie


Mod de preparare

Se unge forma cu unt si se da la rece.
Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul pentru a intari bezeaua si a o indulci, se bate in continuare pana devine tare si lucioasa.

Se ia o parte din albusurile batute si se amesteca bine cu dulceata si se intinde pe fundul formei de copt, se toarna restul de albusuri peste si se niveleaza frumos, se curata marginile formei si se traseaza cu varful degetului un mic sant de-a lungul formei pentru a face loc sufleului sa creasca drept.
Se introduce in cuptorul incins la 150-160°C timp de maxim 30-45 minute pana creste frumos.

Se serveste in maxim 90 de secunde altfel se lasa.

 

Taguri: