SUMA COLOSALA drept daune morale pentru parintii lui Ionut Anghel, baietelul SFASIAT de maidanezi

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 04 oct 2020, 22:55

Cel putin un million de euro! Este suma vehiculata drept despagubire in cazul mortii lui Ionut Anghel, baiatul sfasiat de cainii maidanezi.

Familia copilului s-a constituit parte civila si astazi s-a prezentat pentru prima data la judecata. Un proces inceput cu intarziere, intr-un mod pur romanesc. Inconjurati de jurnalisti, parintii lui Ionut Anghel dau declaratii. Nu mai au nici lacrimi si nici vorbe sa-si planga nenorocirea.

Tatal abia isi gaseste cuvintele sa le spuna reportererilor despre pozele existente la dosar, cu trupul lui Ionut, sfasiat de maidanezi. Intr-un colt, mama, retrasa, retraieste clipele cumplite si plange.

Dupa exact un an si 6 zile de la tragedie, procesul penal s-a pus in miscare. Totul a inceput intr-un stil romanesc: „ Vina amanarii apartine proprietarului curtii de garaj unde a murit copilul meu. Nu si-a tinut haita de caini stransi acolo. Au scapat si au ucis un copil! ”, spune tatal lui Ionut.

Mai mult, judecatorii au stabilit ca procesul se va desfasura cu usile inchise.

Administratorul terenului pe care Ionut si-a pierdut viata este judecat pentru ucidere din culpa. Parintii copilului s-au constituit parte civila si cer despagubiri. Suma stabilita initial ar fi de aproximativ 1 milion de euro, spun unele surse.

Daca instanta va accepta pretentiile financiare, banii vor fi platiti de ADP Sector 2 si firma care avea in proprietate acel teren blestemat. Parintii lui Ionut nu-si fac, insa, iluzii cu privire la soarta procesului.

Din septembrie anul trecut, primaria se lauda ca a adunat se pe strazile capitalei peste 34 de mii de caini. Chiar si asa, alte 20 000 de de maidanezi se plimba inca liberi pe strazi.

##VIDEO121632##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ionut Anghel a fost sfasiat de maidanezi, langa parcul Tei din capitala.

Copilul a disparut de sub ochii bunicii si a sfarsit pe un teren privat, neingradit, plin de caini. Autoritatile anunta ca o parte dintre cainii gasiti in locul in care Ionut a fost ucis figurau ca adoptati de un ONG care, teoretic, se ocupa de protectia animalelor.

Ancheta inainteaza cu dificultate, desi procuorul de caz era nimeni altul decat Romulus Varga, cel care a instrumentat dosarul Elodia. Procurorii au aflat de imaginile suprinse de camerele de supraveghere cu Ionut si fratele sau din presa.

Anchetatorii i-au trimis in judecata pe cei considerati vinovati. Doua persoane juridice: o firma private si Administratia Domeniului Public sector 2. Plus patronal terenului pe care Ionut Anghel si-a gasit sfarsitul! Cat despre sfarsitul procesului. E greu de spus cand va veni acest moment!