Suma de bani pe care o va primi Nadia Comăneci, după recalcularea pensiilor, de la statul român: Pensiile a milioane de români au suferit schimbări masive

Autor: Cristina Mocanu

Suma de bani pe care o va primi Nadia Comăneci, după recalcularea pensiilor

Sursa: facebook.com/Nadia Comaneci

Ce pensie urmează să primească Nadia Comăneci, din partea statului român, după recalcularea pensiilor?

Nadia Comăneci primește o pensie lunară din partea statului român. Totuși, cum a fost afectată aceasta după recalcularea pensiilor și cât urmează să primească?

Ce pensie primește Nadia Comăneci din partea statului român?

Recent, recalcularea pensiilor din România a fost un subiect de mare interes, având în vedere că milioane de români au văzut modificări semnificative ale sumelor primite lunar. Totuși, în cazul Nadiei Comăneci, fosta mare gimnastă și legendă a sportului românesc, recalcularea nu va aduce schimbări.

În prezent, Nadia Comăneci primește o pensie de 16.635 de lei pe lună, în calitate de rentă viageră, conform reglementărilor în vigoare. Potrivit Ordonanței de Urgență adoptate anul trecut, rentele viagere, inclusiv cele pentru sportivii de performanță, vor rămâne neschimbate, astfel că suma pe care o primește fosta gimnastă nu va suferi modificări. Conform articolului 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările ulterioare, rentele viagere se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023, și, astfel, Nadia Comăneci va continua să primească aceeași sumă lunară.

Nadia Comăneci a intrat în istoria sportului mondial în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a realizat o performanță unică: a obținut prima notă de 10 într-o competiție olimpică de gimnastică. Această realizare a fost una revoluționară, marcând începutul unei ere noi în sportul olimpic. Pe lângă nota perfectă, Nadia a câștigat cinci medalii olimpice de aur în total, la competițiile din 1976 și 1980.

Citește și: Un român s-a ales cu o pensie de 28.000 de lei după recalculare: Casele de Pensii din Capitală au fost luate cu asalt de pensionarii nemulțumiți de banii pe care urmează să îi primească în septembrie

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Viața Nadiei Comăneci după 1989

După Revoluția din 1989, Nadia Comăneci a părăsit România pe 27 noiembrie, cu doar o lună înainte de evenimentele care aveau să schimbe cursul istoriei țării sale. A reușit să își construiască o viață nouă în Statele Unite, unde trăiește în prezent în orășelul Norman, din apropierea Cleveland-ului, Ohio. Aici, Nadia Comăneci are o avere estimată la 25 de milioane de dolari, și continuă să fie una dintre cele mai respectate figuri din sportul internațional.

Într-un interviu recent, Nadia Comăneci a reflectat asupra impactului realizărilor sale. „Nu am fost foarte conștientă la Montreal pentru că odată ce gimnastica s-a încheiat, nu am rămas până la sfârșitul Jocurilor Olimpice. Așa că nu mi s-a împresurat în minte până când am ajuns acasă și erau 10.000 de oameni la aeroport. Îmi amintesc că am fost atât de surprinsă încât am ieșit și apoi am revenit în avion, și apoi am ieșit din nou,” a spus ea, potrivit as.ro.

Pe măsură ce a trecut timpul, Nadia a realizat cu adevărat amploarea realizărilor sale, reflectând cu nostalgie asupra copilului de 14 ani care a făcut istorie. „Mă uit la acea copilă de 14 ani ca și cum nu aș fi eu. Ce lucruri uimitoare a făcut acea copilă de 14 ani,” a adăugat ea, arătând atât aprecierea cât și umilința față de realizările sale.

Citește și: Doliu în familia Nadiei Comăneci! Celebra gimnastă a transmis un mesaj dureros în mediul online

În concluzie, deși pensiile a milioane de români au fost ajustate, pensia Nadiei Comăneci rămâne constantă, subliniind respectul și recunoașterea continuă pe care statul român o acordă contribuțiilor sale excepționale la sportul mondial.