Suma incredibilă de bani pe care soțul Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani, a primit-o de la stat pentru pierderea suferită

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 11 sep 2023, 09:52
Care este suma cu care soțul Alexandrei ar trebui să îngrijească trei copii
Sursa: Facebook Alexandra Ivanov

Alexandra Ivanov și-a dat ultima suflare într-un spital din Botoșani, locul în care medicii i-au amânat operația până ziua următoare.

Alexandra s-a stins din viață, iar în urma ei a rămas un soț îndurerat, dat și trei suflete ce vor crește fără mamă din cauza sistemului medical din România. Iată care este suma pe care a primit-o pentru pierderea suferită.

Citește și: În ce condiții s-a stins gravida de la Botoșani! Doctorul care a încercat să-i salveze viața face dezvăluiri tulburătoare

Suma dată de stat pentru pierderea suferită

Soțul Alexandrei a primit o sumă derizorie de la autoritățile locale pentru pierderea pe care a suferit-o după ce soția sa s-a stins din viață în Maternitatea din Botoșani. Această sumă de bani pe care a primit-o bărbatul ar trebui să fie suficientă pentru a crește cei trei copii ce au rămas orfani de mamă după decesul Alexandrei. 

Consiliul Județean Botoșani a decis ca soțul Alexandrei, fata de 25 de ani ce și-a pierdut viața în Maternitatea din Botoșani, să primească suma de 30.000 de lei pentru a putea să îi îngrijească pe cei trei copii ai lor. Această sumă de bani este o compensație pe care autoritățile locale i-au oferit-o soțului Alexandrei după ce aceasta a stat în dureri peste 9 ore în Maternitatea din Botoșani, fără ca medicii să o poată ajuta.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Fratele gravidei moarte la Botoșani face declarații cutremurătoare „Ea încă se consideră nevinovată şi ea încă nu realizează ce a făcut” Ce crede despre medicii maternității în care sora lui a murit implorând ajutor

Ce a pățit Alexandra Ivanov?

Alexandra Ivanov a fost internată la Maternitatea din Botoșani după ce a simțit dureri abdominale îngrijorătoare și greu de suportat. Tânăra de 25 de ani era gravidă în luna a treia, iar aceasta a fost transportată la spital cu ajutorul unei ambulanțe după ce a sesizat sângerări și dureri. Ajunsă la Maternitatea din Botoșani, Alexandrei i-au fost făcute analize și perfuzii, după care nu a mai fost îngrijită.

Așa a început lupta Alexandrei, timp de nouă ore, pentru a fi salvată de cadrele medicale. Timpul trecea, iat starea acesteia nu devenea mai bună, iar cum cadrele medicale prezente în unitatea medicală nu o verificau, aceasta încerca din răsputeri să ia legătura atât cu medicul curant, cât și cu cel de gardă, însă aceștia nu erau disponibili pentru un control.

Tânăra de 25 de ani a început să le trimită mesaje dureroase și persoanelor dragi, spunându-le că nu poate să respire și că are dureri insuportabile.

După ore în șir în care Alexandra Ivanov nu a fost băgată în seamă de către cadrele medicale, aceasta s-a stins din viață după o hemoragie masivă, relatează romaniatv.net

Citește și: Noi detalii ies la lumină în cazul gravidei care s-a stins la spitalul din Botoșani. „Și eu eram de gardă. Puteam să mă duc peste medic”