Suma incredibilă pe care o plătesc turiștii pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele

Autor: Bianca Vidoi

Cât costă o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele 

Sursa: romaniatv.net

Turiștii ce își doresc să se bucure de priveliștile incredibile de la munte în vacanța de vară trebuie să scoată din buzunar sume exorbitante.

Turiștii ce își doresc să se bucure de aerul curat de la munte în concediu trebuie să fie pregătiți pentru sumele impresionante pe care trebuie să le scoată din buzunare. Un turist a decis să posteze pe Facebook lista cu prețuri pe care trebuie să le plătească pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele. Iată sumele pe care trebuie să le plătească turiștii.

Suma incredibilă pe care o plătesc turiștii pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele

Turiștii ce își doresc să se bucure de aer curat și priveliști incredibile aleg adesea să petreacă câteva zile libere la stațiunile montane din România. Pentru a se bucura de o experiență inedită, turiștii aleg să facă o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele, călătorie ce începe pe Valea Jepilor, la 875 de metri și se termină la Babale, la altitudinea 2,200 de metri. 

Pentru a lua parte la această experiență unică, turiștii trebuie să scoată din buzunare sume incredibile, ce a stârnit numeroase reacții pe rețelele sociale. O urcare cu telecabina de la Bușteni la Babele costă 105 lei, același tarif fiind solicitat și pentru o coborâre de la Babele la Bușteni. O ofertă specială este pentru turiștii ce decid să cumpere o plimbare tur- retur, ce ajunge la prețul de 199 de lei pentru un adult.

Turiștii ce își doresc să ajungă de la Bușteni la Peștera cu telecabina trebuie să scoată din buzunar suma de 190 de lei, în timp ce un bilet tur- retur ajunge la valoarea de 249 de lei.

Pentru un copil, prețurile sunt reduse, astfel o urcare cu telecabina de la Bușteni la Babele costă 49 de lei, sumă cerută și pentru coborâre, în timp ce pentru un bilet tur- retur, prețul unui bilet este de 85 de lei.

Familiile ce își doresc să meargă cu telecabina la Peștera trebuie să plătească 90 de lei pentru biletul de urcare al unui copil sau 109 lei pentru biletul de tur- retur, potrivit teleferic.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Românii compară prețurile din România cu cele din străinătate

Un român a decis să posteze pe Facebook lista cu prețurile pe care turiștii trebuie să le plătească pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele, iar reacțiile nu au întârziat să apară. În nenumăratele de comentarii primite, românii compară prețurile din România cu cele din alte destinații turistice europene, unde condițiile sunt mai bune, iar concluzia este că în Bușteni prețurile sunt prea mari, fără nicio justificare.

Citește și: Vești proaste pentru turiști! Transfăgărășanul se închide

„Mergi în Germania, Eibsee-Zugspitze urcat-coborât anul trecut „pachet de familie” doi adulți și un sugar, 190 de euro. Preț de city-break. Și aia e telecabină cu capacitate de 40 de persoane, nu ca putregaiurile de la Bușteni”, a povestit un român în comentariile postării de pe Facebook, potrivit romaniatv.net

„În Cortina D`Ampezzo urcarea și coborârea până la 3.200 m cu două gondole și o telecabină costă 80 de euro pentru 2 adulți și un copil (copil până în 7 ani gratuit). Dar acolo e doar o amărâtă de localitate care o să fie locația Jocurilor Olimpice de iarnă, nu e ca la bogați la Bușteni”.