Suma pe care ar putea să o primească un soldat voluntar în România. Ce prevede cel mai nou proiect al MApN

Autor: Marina Ionescu

Ministerul Apărării Naţionale a inițiat un proiect de lege prin care ar urma să aibă din nou militari în termen, dar pe bază de voluntariat.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că tinerii care doresc să intre în Armata Română vor primi bani pentru a face acest pas.

Citeste si: Cine este cel mai bogat om din Rusia, care a demisionat din conducerea agenției de turism TUI! Sancțiunile impuse de UE asupra Rusiei îl afectează

Suma pe care ar putea să o primească un soldat voluntar în România

Ministerul Apărării Naționale spune că persoanele interesate, bărbaţi și femei, vor urma un stagiu de instruire de 4 luni după care vor intra în rezerva operaţională gata să apere ţara, dacă va fi nevoie. 

Proiectul, numit „Militarul în termen voluntar”, se adresează femeilor și bărbaților care au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

″Vrem să introducem şi un alt statut, un alt concept: Militar în termen voluntar.

Cei care vor să satisfacă serviciul militar, dar să nu aibă un contract după aceea cu Armata. Evident că avem nevoie de o diverisifcare a soluţiilor de completare a bazei de date pentru că evident cei care au executat serviciul militar obligatoriu ies uşor, uşor din evidenţe, pentru că cei care au executat serviciul militar că militari în termen ies din evidenţe la 55 de ani″
⁣, spune generalul Constantin Spânu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Un tanc rusesc a fost scos la vânzare de ucraineni. Cu cât se vinde un vehicul de luptă pe eBay

Potrivit proiectului voluntarii vor beneficia de echipamentele necesare, de cazare şi masă. În această perioadă, mai spune proiectul, voluntarii vor învăța să mânuiască arma și să acorde primul ajutor.

Inițiatorii au vorbit și despre stimulentele financiare. Așadar, la absolvire, militarii voluntari ar urma să primească o indemnizație consistentă, respectiv echivalentul a trei salarii medii brute. Suma ar putea ajunge la peste 18.000 de lei, însă voluntarii trebuie să jure că își vor proteja țara, dacă se va ajunge la asta, potrivit Capital.ro.

În acest moment, proiectul de lege referitor la militarii voluntari în termen este în circuitul de avizare şi aprobare şi ar putea fi adoptat curând.

După ce mai mulți români au spus că au primit ordine de chemare la centrele militare, ministrului Apărării, Vasile Dîncu, a dat asigurări că Armata română nu mobilizează rezerviști.

Ministrului Apărării, Vasile Dîncu, a explicat că aceste acte sunt menite să țină o evidență a celor care au făcut stagiul militar și nu este vorba în niciun caz despre înrolarea în armată sau introducerea serviciului militar obligatoriu, în contextul

conflictului din Ucraina.