Summit UE Sibiu 9 mai. Ce vor mânca cei mai puternici lideri europeni

Autor: L.S.
Actualizat: 07 sep 2020, 15:05

Pentru cei mai puternici lideri ai Europei și membrii delegațiilor oficiale, oficialitățile au pregătit un meniu pe măsură, din care face parte și mâncăruri tradiționale.

Sibiul este joi, 9 mai, capitala Europei, unde liderii a 27 de state și guvern se vor afla în cadrul Summit-ului care va decide calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru următorii cinci ani.

Oficialii UE vor avea mese zilnice tip "bufet suedez" (prânz și/ sau cină); coffee-break (3 pauze de cafea zilnic/ persoană); coffee- station (lounge/ spații amenajate aeroport). Bucătarii vor sosi joi, 9 mai, și vor găti pentru circa 1.350

de persoane, la prânz și la cină, potrivit observator.tv.

Citeste si: 9 mai- ziua în care Capitala Europei se mută la Sibiu. Moment unic pentru România

Aperitive:

- Platou cu brânzeturi tradiționale românești (caș dulce, telemea oi, cașcaval Dobrogea, cașcaval afumat, urdă, telemea vacă)

- Mule de pasăre în aspic

- Frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii

- Somon marinat cu măsline verzi

- Piept de rață afumat pe portocală

- Terină de căprioară

- Canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant

- Mini frigărui cu gambas

- Roșii cherry

- Calamari picanți

- Ruladă din mușchi de vită cu prune uscate

Fel principal:

- File de somon cu sos de lămâie

- Mușchi de vită Wellington

- Medalion de căprioară

- Sărmăluțe în foi de viță cu smântână

- Șalău pe lime

- Salată Cezar

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- Salată de ciuperci cu chimen

- Salată Waldorf

- Cartofi copți

- Rulou de vinete cu legume

- Orez sălbatic

- Mini chifle albe și negre

- Mini prăjituri asortate

- Fructe asortate

Băuturi:

- Apă plată, apă mineral, Santal, Cola, Fanta, Sprite

- Cafea filtru/ ceai (zahăr, lapte, lămâie)

- Vin alb/ Vin roșu/ Vin spumant (doar la meniurile propuse pentru cină)

imaginea de mai sus este simbolica

Meniuri orientative Lacto – Vegetariene

Gustare:

- Mille feuille de legume la grătar cu mascarpone

- Cremă de vinete și marmeladă de roșii uscate la soare servită cu roșii cherry coapte

- Salată de avocado, pere, pepene galben servită pe pat de frunze verzi

- Trio de bruschete cu roșii, cu pesto vegan, arugula și sos balsamic,

- Rulou cu quinoa și alge nori, mini vegan quiche cu spanac

Fel Principal:

- Ciuperci la cuptor, marinate în unt aromat, servite cu brânză de capră și ceapă caramelizată

- Sparanghel copt cu sos de capere și balsamico și ciuperci cu verdeață și roșii

- Risotto cu trufe

- Chifle asortate

Desert:

- Pară cu sos caramelizat

- Clătite cu miere și nuci

- Budincă de chia.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: dcnews.ro