Sibiul este joi, 9 mai, capitala Europei, unde liderii a 27 de state și guvern se vor afla în cadrul Summit-ului care va decide calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru următorii cinci ani.
Oficialii UE vor avea mese zilnice tip "bufet suedez" (prânz și/ sau cină); coffee-break (3 pauze de cafea zilnic/ persoană); coffee- station (lounge/ spații amenajate aeroport). Bucătarii vor sosi joi, 9 mai, și vor găti pentru circa 1.350
Citeste si: 9 mai- ziua în care Capitala Europei se mută la Sibiu. Moment unic pentru România
Aperitive:
- Platou cu brânzeturi tradiționale românești (caș dulce, telemea oi, cașcaval Dobrogea, cașcaval afumat, urdă, telemea vacă)
- Mule de pasăre în aspic
- Frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii
- Somon marinat cu măsline verzi
- Piept de rață afumat pe portocală
- Terină de căprioară
- Canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant
- Mini frigărui cu gambas
- Roșii cherry
- Calamari picanți
- Ruladă din mușchi de vită cu prune uscate
Fel principal:
- File de somon cu sos de lămâie
- Mușchi de vită Wellington
- Medalion de căprioară
- Sărmăluțe în foi de viță cu smântână
- Șalău pe lime
- Salată Cezar
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
- Salată de ciuperci cu chimen
- Salată Waldorf
- Cartofi copți
- Rulou de vinete cu legume
- Orez sălbatic
- Mini chifle albe și negre
- Mini prăjituri asortate
- Fructe asortate
Băuturi:
- Apă plată, apă mineral, Santal, Cola, Fanta, Sprite
- Cafea filtru/ ceai (zahăr, lapte, lămâie)
- Vin alb/ Vin roșu/ Vin spumant (doar la meniurile propuse pentru cină)
imaginea de mai sus este simbolica
Meniuri orientative Lacto – Vegetariene
Gustare:
- Mille feuille de legume la grătar cu mascarpone
- Cremă de vinete și marmeladă de roșii uscate la soare servită cu roșii cherry coapte
- Salată de avocado, pere, pepene galben servită pe pat de frunze verzi
- Trio de bruschete cu roșii, cu pesto vegan, arugula și sos balsamic,
- Rulou cu quinoa și alge nori, mini vegan quiche cu spanac
Fel Principal:
- Ciuperci la cuptor, marinate în unt aromat, servite cu brânză de capră și ceapă caramelizată
- Sparanghel copt cu sos de capere și balsamico și ciuperci cu verdeață și roșii
- Risotto cu trufe
- Chifle asortate
Desert:
- Pară cu sos caramelizat
- Clătite cu miere și nuci
- Budincă de chia.
Vezi cele mai noi Stiri Kanal D
sursa: dcnews.ro