,,Sună, mă, la salvare! S-a făcut varză". Un autocar cu zeci de ucraineni a fost strivit de un limitator de înălțime, la Năvodari. A fost activat planul roșu

Author: Diana Ghita

Autocarul s-a izbit de un limitator de înălțime

Sursa: observatornews.ro

Ieri seară, pe 28 august, un autocar cu 40 de ucraineni a intrat într-un limitator de înălțime. În urma impactului 15 persoane au fost rănite, printre care și doi copii.

Accidentul a avut loc în stațiunea Năvodari, județul Constanța, în jurul orei 21:00. Imediat după producerea lui, a fost activat planul roșu de intervenție.

Citește și: Încă o tragedie pe un drum din România! Trei tineri au fost uciși de un șofer beat. Victimele se deplasau pe marginea șoselei

Autocarul a fost strivit de un limitator de înălțime

Autocarul în care se aflau 40 de pasageri ucraineni s-a lovit de un limitator de înălțime aflat chiar în fața unui pod. Acesta nu ar fi fost observat în timp util de către șofer. Partea de sus a mașinii a fost spulberată, iar oamenii au fost aruncați pe jos în urma impactului.

Cei din zonă au auzit zgomotul puternic și au sărit în ajutorul călătorilor, fără a mai sta pe gânduri.

De asemenea, aceștia au sunat imediat la numărul de urgență 112, pentru a alerta evenimentul.

,,Sună, mă, la salvare! Mamă, mamă, mamă!",  a spus un localnic, potrivit observatornews.ro.

,,Un autocar de ucraineni a intrat în podul ăla cu dungi. S-a făcut varză",  a anunțat unul dintre martori la 112.

,,Am auzit, am văzut şi alarma.

Stau la două case de aici, am venit ca să-i ajutăm că...aşa este omenesc.”,  a mai susținut o localnică, Daniela Jidovu, asistent medical.

Conform celor de la ISU, accidentul s-a soldat cu 15 persoane rănite, printre care se numără și doi copii. Opt dintre cei răniți au fost transportați la spital.

,,Au găsit aproximativ 40 de pasageri. Au fost evaluate medical mai multe persoane, 15 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior 8 dintre ele au fost transportate la Spitalul Judeţean Constanţa'',

a transmis Anamaria Stoica, de la ISU Dobrogea, conform sursei citate.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Totodată, aceasta a mai anunțat că:,, La ora 21.05 a fost activat planul roşu de intervenţie. La ora 22.46 a fost dezactivat''.  

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român coborât dintr-un autocar în Ungaria. Cel puțin 40 de mașini ar fi trecut peste trupul lui

În ce stare sunt cei răniți

Victimele evenimentului rutier au ajuns la spital într-o stare stabilă, fiind conștiente. 

,,A fost activat planul alb. Au ajuns 8 pacienţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 65 de ani, toţi stabili hemodinamic, conştienţi şi cooperanţi.'',  a susținut Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

După spusele martorilor, șoferul autocarului ar fi avut o viteză mare înainte să se izbească de limitator.

Totodată, acesta ar fi greșit drumul și nu ar fi remarcat în timp util limitatorul de înălțime. 

,,Șoferul a încurcat drumul. Că GPS-ul l-a adus aici. Că aici nu e drumul spre Ucraina.'',  a transmis un translator.

De asemenea, acesta a mai spus că:,, Şoferul, săracul, este în stres acum, în stare de şoc''.  

Conform observatornews.ro, acesta a fost testat de către polițiști în vederea consumului de alcool, însă rezultatul a ieșit negativ. Călătorii care trebuiau să ajungă la Odessa au fost transportați cu un alt vehicul către destinație.

Citește și: „A fost un accident în fața noastră”. Vlăduța Lupău, martoră la tragedia rutieră din Rădăuți, care a ucis patru membri ai unui ansamblu folcloric

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.