Sunt in pragul disperarii! Taranii au ajuns sa-si vanda animalele pe nimic din cauza secetei VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:05

Seceta i-a adus in pragul disperarii. Se uita dejnadajduiti la animalele din curte pentru ca nu mai au niciun strop de apa sa le mai dea.

Singura solutie este sa scape de ele cum pot, si le vand la preturi de nimic. Seceta din aceasta vara i-a ingenuncheat pe tarani. In judetul Vaslui sunt zone unde nu a mai plouat de 3 luni. Valul de caldura a parjolit totul iar animalele sufera de foame si de sete.

 

Strabat kilometri intregi in cautarea unui petic de iarba sau a unui strop de racoare. Parca

ar trai in Sahara. Nici nu se mai gandesc la furaje pentru iarna, asa ca oamenii le dau aproape gratis.

 

Daca unii si-au vandut toate animalele din gospodarie speriati de seceta prelungita, altii asteapta inca o minune de la Dumnezeu care sa le salveze agoniseala.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Disperarea

ii face sa-si dea animalele pe nimic. O vaca a ajuns si la pretul de 5-600 de lei, adica un sfert din valoarea reala. In satele arse de soare negocierile au loc pe ulite si chiar pe camp, iar stapanii animalelor se multumesc la final cu preturi derizorii.

 

Oamenii sunt atat de disperatii incat prefera sa isi vanda animalele decat sa vada cun se sting sub ochii lor.

 

Situatia este similara in toata Moldova. Taranii se roaga alaturi de preoti pentru ploaie, altfel sunt condamnati la o iarna grea, fara niciun fel de provizii.