Sunt oamenii nimanui si stau pe drumuri de saptamani intregi. Unii au scapat ca prin urechile acului din fata pericolelor, in timp ce altii trec prin drama vietii lor

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 13:18

Barbatul care si-a pierdut sotia si pe cei doi copilasi in largul coastelor Turciei a povestit ce s-a intamplat pe barca mortii.

Sunt imagini de cosmar, pe care niciun parinte nu ar vrea vreodata sa le vada. Pozele cu trupul micutului de numai 3 ani gasit pe malul statiunii Bodrum au socat intreg mapamondul. Viata tatalui sau nu va mai fi niciodata la fel.

Barbatul este singurul din familie care a supravietuit calatoriei pe apa. Sotia, impreuna cu cei doi fii ai lui, au murit chiar sub ochii sai, fara sa poata face nimic pentru a-i salva.

Omul isi aduce aminte cum s-a imbarcat impreuna cu familia si cu alti refugiati, pe o barca foarte mica, dar care trebuia sa ii duca spre libertate.

Indurerat, barbatul le-a asteptat trupurile neinsufletite aseara, in Istanbul. Intre timp, alti refugiati isi striga cu disperare deznadejdea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sute

de imigranti au refuzat sa coboare din tren undeva, in nordul Ungariei, de frica sa nu fie dusi in tabere si uitati acolo.
Razboaiele din Orientul Mijlociu aproape ca reconfigureaza harta populatiei planetei. Tari precum Siria, Irak si Afganistan se golesc de la zi la zi. Un feribot plin cu aproape doua mii de imigranti a acostat aseara intr-un port de langa Atena.

Tanjesc cu totii la libertate si la un trai normal, care sa poata sa le ofere siguranta.

In ultima perioada, navele grecesti au adus la tarm zilnic aproximativ 2000 de oameni.