Sunt parlamentar! Baga-ma la circ!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 07:13

Parlamanetul Romaniei, miercuri, trecut de ora pranzului. Cativa deputati plictisiti, abatuti de dubele care fac naveta la ei la scara, se aseaza cuminti in fotoliile pufoase, desenate de mintea tovarasului.

Remus Cernea, baiatul cu coada, intrat in Parlament sa-i faca in ciuda lui Valeriu Zgonea, isi permite un mare deranj. Legea Circului e pusa pe masa celui mai mare balci care a existat vreodata- PARLAMENTUL!

’Geaba vorbeste el de animale chinuite sa zambeasca frumos la public, de elefanti care isi pierd cartilajele ca sa stea in trompa, un domn deputat e mai preocupat de fetita lui, care l-a intrebat de unde vin vacutele mov.

Domnul priveste camera si spune raspicat ca asta e motivul pentru care e pro-dresajului la circ.

Legea e picata de deputatii din comisia de agricultura, cum se intampla acum doua luni in Senat, unde nostalgia era si mai mare. Ilie Sarbu, mare vanator, ne informa la vremea aceea ca leul cat e el de rege, tot se teme de hiene. Numai bine sa intervina un alt senator, caruia ii e frica de sotie.
„Pe mine ma depasesc aceste discutii. Cine de cine are frica. Eu am frica doar de nevasta mea”, glasuieste Sebastian Grapa.

Prin sala se agita madam Cristiana Anghel, doamna cu greva foamei. Doar ea intelege, domn’e, ce inseamna sa nu ai mancare si sa faci de foame ce iti dicteaza altii.

"Animalele au suflet. Ultimele studii asa spun, si cele salbatice, si cele domestice. Animalele simt! Ce am zice noi daca am fi inchisi intr-o cusca si am fi tinuti acolo toata viata?" Asa e doamna, nu e alta mai simtitoare ca dumneaei.
Si totusi... mai stati la camin in locul amaratilor de studenti? Ah... v-ati mutat la hotel, nu aveati feon. Vorba doamnei Udrea.

Concluzia a fost data in Senat de un mare om... "Nu pot sa nu ma gandesc la bucuria copiilor din orasele de provincie, unde nu exista gradina zoologica si cand vine circul se duc toti copiii sa vadă elefantul sau elefantii, se duc la cusca leului".


Domnule Georgica Severin, educatia nu se face cu animale chinuite. Poti sa ii arati unui copil un elefant in poze, nu trebuie sa il vada cum sta chinuit pe un scaunel. O maimuta o pot admira pe google, nu sa o vada rujata si imbracata in fustita dansand lambada.

Imi e mie rusine de rusinea lor. O mana de oameni mari trimisi "sa dezbata" la caterinca pe orice subiect.
Pentru ei nimic nu e important, totul e luat la misto. Daca era o lege cu dedicatie, sigur erau foarte patrunsi. E adevarat ca ei sunt mai preocupati de gratiile de la arestul central, decat de custiile in care stau animalele.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”