Sunt sau nu sigure solutiile dezinfectante folosite in spitale? Dincolo de raspunsuri, ramane suferinta familiilor care i-au pierdut pe cei dragi din cauza infectiilor, in spitale

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 15 iul 2022, 06:25

O investigatie de amploare aduce acuzatii grave sistemului medical romanesc.

Melania Bejan este convinsa ca convinsa ca barbatul ei ar fi trait si astazi, daca medicii si-ar fi dat interesul si daca in unitatea medicala s-ar fi respectat normele de igiena. La cateva saptamani dupa un transplant renal, sotul ei s-a prapadit, iar acum ea urla dupa raspunsuri. E ferm convinsa ca barbatul a contractat mai multe bacterii din spital, asa cum au patit-o o multime de alti bolnavi, inclusiv multi dintre tinerii arsi in incendiul de la Colectiv.



Despre aceste situatii vorbeste si jurnalistul Catalin Tolontan, cel care a scos la iveala ca dezinfectantii din spitale sunt, de fapt, apa de ploaie.

"Suntem in situatia cinstita in care trebuie sa spunem ca, daca un pacient roman se infecteaza cu o bacterie, are 60-70-80% sanse sa nu scape de ea intreaga viata", a declarat Tolontan.

Scandalul a ajuns pana la Palatul Cotroceni. 
"Este clar ca aici unii nu si-au facut datoria cum trebuie si, in consecinta, vom avea o analiza si vom trage concluziile care se impun", a spus presedintele Iohannis.

Joi, ministrul Sanatatii a cerut oficial sefilor directiilor de sanatate publica judetene sa verifice toate solutiile de dezinfectie utilizate in spitale:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”