Sunt surdo-mut. Cum sun la 112? Problema pe care institutiile statului nu si-au pus-o niciodata VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 09:10

Cum poate un surdo-mut sa anunte ca are o urgenta medicala sau nevoie de ajutor?

Institutiile statului nu par prea ocupate. Sunt mii, zeci de mii de oameni in aceasta tara ale caror rugaminti de a primi ajutor nu pare nimeni interesat sa le auda.

Pentru Marian loviturile sortii parca nu mai contenesc. S-a nascut surdo-mut, iar acum cateva luni a fost lovit de tren. Atunci, pentru prima data, a avut un interpret care l-a ajutat sa comunice cu medicii.

Asa a descoperit ca are o boala grava la plamani.
Sotia lui Marian, si ea muta, cei doi copii si mama barbatului se roaga in fiecare zi pentru Marian, caruia medicii nu ii mai dau multe zile de trait.

Se tem ca barbatului i s-ar putea face rau cand e singur acasa si nu va putea anunta ca are nevoie de ajutor. Singurul sprijin vine din partea unei femei care stie ce inseamna suferinta.

De meserie inginer, Ionica a renuntat la tot pentru fiul ei care este surdo-mut.


A invatat impreuna cu el limbajul mimico-gestual si a hotarat sa faca ceva pentru acesti oameni pe care soarta i-a lovit atat de greu, iar societatea ii ignora.

Cu resursele putine de care dispune, Ionica Tarau face mai mult decat statul pentru surdo-muti. Si-a vandut casa pentru a creea un sistem prin care surdo-mutii sa poata anunta urgentele.

Cu ajutorul unui telefon 3G, un cunoscator al limbajului semnelor preia problema celor aflati in nevoie di o transmite la 112.


 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.