Suntem singuri in Univers? 10 MISTERE nerezolvate inca despre omenire

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 11:15

Suntem singuri in Univers? Aceasta este intrebarea care a contrariat omenirea timp de secole. Si, conform unui studiu, se afla in fruntea topului ce contine mestere care au ramas nerezolvate inca.

Locul al doilea era ocupat de curiozitatea gasirii unui leac pentru cancer, urmat de misterul legat de dovada ca Dumnezeu exista. Asadar, a fost efectuat un sondaj la care au participat 2000 de persoane, de unde s-a tras concluzia ca trei sferturi din adultii britanici au marturisiti ca sunt interesati de ceea ce se intampla in domeniul stiintei si un procent similar si-a exprimat dorinta de a fi informat corect.

 

1.

Suntem singuri in Univers?

Oamenii de stiinta sustin ca universul contine mai multe sisteme planetare, unde viata ar putea exista. Cu toate acestea, este posibil sa nu avem niciodata tehnologia necesara pentru a strabate ani lumina, in asa fel incat sa luam legatura cu alte fiinte extraterestre.

 

2. Va exista vreodata un leac pentru cancer?

Ratele de supravietuire pentru diferite forme de cancer s-au imbunatatit odata cu timpul si cu inserarea a noi tratamente.

Desi este putin probabil sa existe vreo magie, adica vindecarea peste noapte, sigur, este faptul ca pacientii vor trai perioade din ce in ce mai lungi.

 

3. Exista Dumnezeu?

Nu exista dovezi empirice, masurabile din punct de vedere stiintifice care sa confirme existenta lui Dumnezeu.

 

4. Cat de mare este spatiul?

Unii astronomi cred ca nu exista nicio limita cand vine vorba de marimea universului.

Altii sustin de la Big Bang s-a extins aproximativ 150 de miliarde de ani lumina in diametru.

 

5. Cum si unde a inceput viata pe pamant?

Au existat numeroase teorii, de la diverse bacterii care intra in relatii simbiotice cu curenti de convectie care trec prin scoarta Pamantului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

6.

Este calatoria in timp posibila?

Aceasta teorie nu a fost confirmata niciodata in ciuda nenumarator speculatii aparute de-a lungul timpului.

 

7. Vom coloniza spatiul vreodata?

Poate. Unii spun ca ar trebui sa luam foarte serios in calcul aceasta varianta deoarece pamantul a devenit din ce in ce mai inospitalier. NASA deja a avut intalniri in care principalul subiect a fost acesta insa ramane de vazut ce se va intampla mai departe.

 

8. Cu ce vom inlocui petrolul si cand?

In momentul de fata sunt disponibile surse alternative de energie, dar trebuie lucrat foarte mult la cost vs eficienta, care in momentul de fata este foarte dezechilibrat.

 

9. Cum va fi sfarsitul universului?

Teoriile sustin ca faptul ca universul se va opri la un moment dat din extindere si se va prabusi in el insasi.

 

10. Cu cat timp isi poate prelungi omul viata?

Din experimentele facute a iesit in evidenta faptul ca in curand oamenii in curand vor putea trai sute de ani.

 

Taguri:

În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.