Ingrediente
8 ardei rosii grasi, copti
Un praf de sare
O ceapa rosie
Un catel usturoi
Sare, piper, ulei de masline, boia
Dafin, cimbru
100 ml suc de rosii (apa sau supa)
Pentru servit: telemea capra, crutoane
Mod de preparare
Ardeii se coc pe foc sau pe plita. Se pun intr-un castron, apoi se presara cu un praf de sare pentru a se decoji mai usor.
Se decojesc, apoi se adauga peste ceapa calita impreuna cu usturoi si ierburi aromate.
Se asezoneaza cu sare, piper, boia, apoi se stinge cu sucul de rosii si se fierbe pana cand ardeii se patrund bine.
Se baga la blender si se face o supa cat mai fina, tinand cont sa fie blendate cat mai fierbinti pentru a iesi catifelata.
Se serveste cu curtoane si cu cuburi de telemea de capra.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?