Pentru multa lume supa crema reprezinta o optiune din ce in ce mai populara pentru pranz, deoarece este sanatoasa, satioasa si se mananca usor si rapid. De asemenea, de regula supa crema se prepara foarte usor si reprezinta o varianta foarte buna pentru momentele in care nu ai foarte mult timp pentru gatit, dar vrei totusi sa prepari ceva.
Una dintre cele mai populare mancaruri de acest fel este supa crema de ciuperci.
Citeste si: Ostropel de pui. Secretul ca sa-ti iasa dulce si cremos
Citeste si: Tuica fiarta. Cele mai bune retete de tuica fiarta
Citeste si: Usturoi. De ce e bine sa consumi usturoi
Supa crema de ciuperci are beneficii nebanuite
Supa crema de ciuperci nu este numai un fel de mancare gustos ci si un adevarat medicament natural pentru corpul uman. Ciupercile sunt extrem de bogate in vitamina D si ajuta astfel la dezvoltarea si intarirea oaselor.
O supa crema de ciuperci contine si multe fibre, care ajuta la scaderea colesterolului, regleaza glicemia si previn boli precum diabetul, cancerul de colon sau arterioscleroza.
S-a demonstrat si ca ciupercile te ajuta sa slabesti, intaresc imunitatea, combat starile de oboseala si reduc inflamatiile, datorita continutului bogat de vitamine B1, B2, B3, B6 si acid folic.
Citeste si: Ciorbă de potroace. Rețetă tradițională românească
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Reteta de supa crema de ciuperci: trucul ca sa iti iasa perfect
Pentru a prepara o supa crema de ciuperci aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g ciuperci, 150 ml lapte, 500 ml de apa, 100 g smantana, 2 cepe albe medii, 2 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, o lingura de unt, un cartof, o legatura de marar si una de patrunjel, sare, piper, boia dulce, cimbru.
Incepe prin a taia marunt ceapa si usturoiul, pe care mai apoi trebuie sa le adaugi intr-o cratita in care ai incins in prealabil uleiul de masline.
Amesteca bine, iar pana cand ceapa devine aurie taie in paralel ciupercile sub forma de felii subtiri. Ulterior adauga-le in cratita si lasa-le timp de 5- 10 minute, pana cand se inmoaie. Stinge-le cu 500 ml de apa, adauga cartoful taiat cubulete si lasa intregul amestec sa fiarba la foc mic.
Acesta este trucul pe care multa lume nu il stie: amidonul din cartof va face ca supa sa iasa mai densa si mai cremoasa. De asemenea, pastreaza in compozitie si cozile ciupercilor; acestea vor face ca supa sa nu ramana prea lichida.
Dupa acest pas adauga condimentele: sarea, piperul, boia si cimbru si lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute. Dupa ce stingi focul adauga laptele si mesteca bine. La final pune intr-un blender supa de ciuperci alaturi de smantana si mixeaza pana cand continutul va avea o consistenta omogena.
Pasul final este adaugarea mararului si patrunjelului, tocate marunt. Poti servi supa si fierbinte, dar si rece, isi va pastra savoarea si gustul.
Supa crema de ciuperci: reteta rapida, gata in 30 de minute
Poti prepara supa crema de ciuperci si rapid, in doar 30 de minute. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 morcovi mici, 2 cepe rosii, 1 pastarnac, 2-3 cartofi, o jumatate de ardei gras, 500 g ciuperci, 40 g unt, 2 linguri smantana, sare, nucsoara rasa, piper alb, ulei de floarea soarelui, 800 ml apa.
Taie ceapa si legumele marunt, dupa care pune-le la calit intr-o tigaie incinsa. Adauga ulterior ciupercile taiate si toarna apa peste ele, lasand sa fiarba la foc mediu timp de 20 de minute. La final opreste focul, adauga untul si mixeaza bine supa cu un blender, pana cand obtii o pasta omogena.
Adauga cele doua linguri de smantana, dupa care mixeaza din nou continutul cu ajutorul blenderului. Ulterior pune sare, piper si nucsoara dupa gust. La final mai pune supa pe foc timp de 5 minute, amestecand constant. Se poate servi atat calda cat si rece. Pofta buna!