Supa crema de dovleac

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 05 oct 2020, 03:45

Reteta preparata de John Menumorut

 

Supa crema de dovleac
Ingrediente
Dovleac  300 g
Morcov 200 g
Ceapa medie 2 buc
Chimen 3-4 g
Unt 40 g
Ulei de masline 30 ml
Smantana dulce 200 ml
Sare
Piper alb
Mod de preparare
Se taie cuburi dovleacul, morcovul si ceapa.
Se pune intr-o cratita ulei de masline si se infuzeaza cu seminte de chimen. Se adauga untul, apoi toate legumele.
Se soteaza pana incep sa se rumeneasca si se adauga apa. Se lasa sa fiarba aprox. 20-25 min. pana devin moi. Se strecoara legumele, dar se pastreaza apa.
Se pun legumele intr-un blender de bucatarie impreuna cu  smantana dulce si se fac crema. Se transfera continutul intr-o cratita, se adauga din zeama in care au fiert legumele pana ajungem la consistenta dorita si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Ingrediente

Dovleac  300 g
Morcov 200 g
Ceapa medie 2 buc 
Chimen 3-4 g
Unt 40 g
Ulei de masline 30 ml
Smantana dulce 200 ml
Sare
Piper alb


Mod de preparare

Se taie cuburi dovleacul, morcovul si ceapa.
Se pune intr-o cratita ulei de masline si se infuzeaza cu seminte de chimen.


Se adauga untul, apoi toate legumele. 
Se soteaza pana incep sa se rumeneasca si se adauga apa.
Se lasa sa fiarba aprox. 20-25 min. pana devin moi.
Se strecoara legumele, dar se pastreaza apa. 
Se pun legumele intr-un blender de bucatarie impreuna cu  smantana dulce si se fac crema.
Se transfera continutul intr-o cratita, se adauga din zeama in care au fiert legumele pana ajungem la consistenta dorita si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.