Ingrediente
25 g unt
2 cepe mari
1 telina foarte mica
1 morcov mediu
Usturoi 3-4 catei
2-3 foi dafin
2 3 fire mici de cimbru, 2-3 fire rozmarin, o jumatate leg de patrunjel.
1 dovleac placintar mic maxim 2 kg
1 paine ciabatta (sau o bagheta rustica lunga)
(smantana cateva linguri pentru cei ce vor o supa mai consistenta)
Mod de preparare
Taiem painea intreaga sub forma de felii incomplete astfel incat painea sa reziste sub forma initiala, presaram cu
Luam o foaie de copt lunga si o umezim puternic si invelim painea in ea astfel incat sa creeze mult abur.
Introducem painea la cuptorul incins la 130-150°C si o lasam circa 220 minute.
Tocam cubulete ceapa, telina, morcovul si le calim 10 minute la foc mic in unt. La calit adaugam si cimbru si dafin pentru o extra aroma, asezonam cu sare si piper.
Curatam si tocam cuburi de aprox 2 cm dovleacul si il adaugam peste amestecul nostru de ceapa la calit. Dupa ce se caleste cateva minute impreuna cu ceapa adaugam apa cat cuprinde si dap in fiert pana la cateva clocote, controlam de sare si piper si luam de pe foc.
Supa formata o dam prin blender si o corectam cu apa calduta astfel incat sa ajungem la consistenta preferata de noi la o supa crema, adaugam dupa gust smantana dulce si servim calda impreuna cu felii de paine cu cu usturoi.
La supa crema de usturoi se potriveste o branza de capra si un vin alb usor si fructat.