Supa de cartofi cu praz si bacon

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:59

Cost estimativ: 25 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

Un praz mare
500 g cartofi
1 lingura de unt
1 l supa sau apa
1 foaie de dafin
1 lingurita cimbru
Sare, piper
300 g bacon sau afumatura


Mod de preparare

Pastrati o bucata de bacon mica pentru calitul legumelor.
Taiati baconul cubulete si puneti-l intr-o tava la cuptor pana devine crocant.

Intr-o lingura de unt caliti prazul impreuna cu baconul, la foc mic pana se inmoaie bine.
Adaugati cimbrul, dafinul sarea, apoi caliti inca 5-6 minute.
Adaugati cartofii si turnati supa sau apa peste. Fierbeti 20 minute pana se patrund, mai adaugati apa sa ajungeti la o treime legume, doua treimi lichid.
Luati de pe foc, scoateti afumatura si incercati sa blendati supa cat se poate de fierbinte.

Serviti cu bacon crocant.

 

Taguri: