Ingrediente
600 g dovleac
1 ceapa alba, curatata si taiata solzisori
1 catel de usturoi
1 lingurita chilli
1 lingurita coriandru pisat
1/4 lingurita nucsoara
Putina sare
1 litru supa de pui
200 ml smantana lichida
Seminte de dovleac, fara coaja, prajite
Mod de preparare
Taiati dovleacul cubulete si puneti-l intr-o tava, in cuptorul incins, pana se caramelizeaza putin pe margini.
Intr-o cratita, puneti uleiul si caliti ceapa si usturoiul impreuna cu condimentele. Dupa ce ceapa s-a imuiat, adaugati dovleacul impreuna cu sucul ramas in tava. Mai lasati putin pe foc, dupa care adaugati supa de pui.
Dupa cateva minute, lichefiati totul cu ajutorul unui blender sau treceti printr-o sita. Puneti la loc in oala, pe foc, adaugati smantana lichida si apa, daca mai doriti si potriviti de sare.
Serviti cu miez de semninte prajite de dovleac.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii