Ingrediente
1 kg tacamuri sau gaturi de pui
1 morcov
1 telina mica
1 ceapa mare
1 pastarnac si un patrunjel radacina
1 legatura patrunjel proaspat.
Dafin si cimbru
1 ou
100 g faina
Sare si piper
Mod de preparare
Faceti taieteii astfel:
Intr-un castron amestecati faina cu oul si un praf de sare pana obtineti o coca uniforma si nelipicoasa.
Framatati bine coca timp de 2-3 minute, apoi intindeti bine pana devine usor transparenta si groasa de maxim 1 mm. Presarati cu putina faina foaia de taietei si lasati-o sa se usuce putin apoi rulati-o si taiati-o fasii subtiri.
Scuturati bine taitetieii de faina si pregati-i de supa.
Faceti supa asfel:
Fierbeti tacamurile de pasare intr-o oala mare cu apa si sare, spumuiti si adaugati legumele, taiate bucati, dar si dafin si eventual cimbru.
Fierbeti 30 minute pana obtineti o supa concentrata si strecurati bine.
Adaugati taieteii si fierbeti inca 5 minute.
Dati jos de pe foc si adaugti patrunjelul taiat marunt.