Ingrediente
1,5 kg rosii bine coapte
O conserva mica de rosii cuburi
2-3 cepe rosii
Un catel de usturoi
Dafin, cimbru, oregano, sare, piper, ulei de masline
1-2 cani de supa sau apa
Mod de preparare
Se taie rosiile sferturi, se presara cu sare, piper, cimbru, oregano, ulei de masline.
Se dau 15- 20 minute la cuptorul incins la 180 de grade, apoi se lasa in cuptorul oprit, pana cand se racesc complet.
Ceapa tocata julienne se caleste impreuna cu usturoi, dafin, cimbru si sare.
Cand ceapa s-a inmuiat bine, se adauga piperul si rosiile coapte impreuna cu toate resturile din tava.
Se calesc putin impreuna, apoi se adauga rosiile la conserva si supa/ apa.
Se fierbe totul timp de 15 minute, la foc mic, apoi se blendeaza cat mai fierbinte cu putinta.
Se serveste cu crutoane.