Ingrediente
5 cepe
1,5 l supa strecurata de legume/ pui/ vita
3 linguri unt (margarina)
3 linguri ulei de masline
½ lingurita zahar
felii de paine/ crutoane
cascaval (optional)
sare si piper
Mod de preparare
Ceapa se taie rondele subtiri.
Daca doriti ca ceapa sa nu va faca sa plangeti o puteti tine 20 minute, inainte de a o taia, in frigider.
Se topeste untul, uleiul de masline si zaharul intr-o tigaie sau cratita destul de incapatoare cu capac, dupa care se adauga ceapa taiata si se caleste pana ce capata o culoare ca de caramel, aproximativ 20-30 min, la foc mic. Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce ceapa a capatat culoarea potrivita se adauga supa si se potriveste de piper si sare (asta in functie de cat de sarata este supa) si se acopera cu capacul.
Pentru a servi supa, se prajesc pe ambele parti 2 felii de paine (in cuptor sau in prajitorul de paine) sau se adauga crutoane, dupa care se toarna supa fierbinte intr-un bol termorezistent, se aseaza feliile de paine prajita deasupra supei si deasupra lor 2 felii de cascaval (daca doriti sa fie de post puteti renunta la el sau puteti folosi cascaval vegetal).
Bolul se pune intr-o tava si se da la cuptor pana ce cascavalul de deasupra s-a topit. Aceasta operatiune o puteti face si in cuptorul cu microunde.