Supa frantuzeasca de ceapa

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 08 oct 2020, 14:35

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane

 

Supa frantuzeasca de ceapa
Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
1,5 kg ceapa
Sare, piper, dafin, cimbru
O lingura de unt, ulei de masline
50 ml brandy
1,5 l supa de legume sau de carne
6 felii groase de paine mai veche
250 g branza veche maturata
Mod de preparare
Ceapa se toaca julienne si se caleste la foc foarte mic intr-o lingura de unt si una de ulei de masline.
Se adauga sare, piper, dafin, cimbru si se lasa sa se caleasca totul, cel putin 20 minute la focul cel mai mic.
Se flambeaza cu putin brandy, iar cand s-au evaporat flacarile, se stinge cu supa sau chiar apa.
Se fierbe cateva clocote, apoi se pune in farfurii cu o felie de paine deasupra si multa branza deasupra.
Se da la cuptor sa se gratineze si se serveste cand s-a racit usor.

Ingrediente

1,5 kg ceapa
Sare, piper, dafin, cimbru
O lingura de unt, ulei de masline
50 ml brandy
1,5 l supa de legume sau de carne
6 felii groase de paine mai veche
250 g branza veche maturata


Mod de preparare


Ceapa se toaca julienne si se caleste la foc foarte mic intr-o lingura de unt si una de ulei de masline.


Se adauga sare, piper, dafin, cimbru si se lasa sa se caleasca totul, cel putin 20 minute la focul cel mai mic. 
Se flambeaza cu putin brandy, iar cand s-au evaporat flacarile, se stinge cu supa sau chiar apa.
Se fierbe cateva clocote, apoi se pune in farfurii cu o felie de paine deasupra si multa branza deasupra.  
Se da la cuptor sa se gratineze si se serveste cand s-a racit usor.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.