Cum arată în interior super-iahtul țestoasă „Pangeos”. Doar cei mai bogați oameni își vor permite să navigheze cu „orașul plutitor”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 22 aug 2023, 05:25

Panageos este cel mai scump iaht din lume și are forma unei țestoase

Sursa: https://www.profimediaimages.ro/

Panageos este cel mai scump iaht din lume și are forma unei țestoase.

Potrivit adevărul.ro, Arabia Saudită va deține cel mai mare iaht plutitor din lume.

Cât valorează cel mai mare iaht în formă de țestoasă

Arabia Saudită va găzdui în curând cel mai mare iaht din lume, în valoare de 5 miliarde de dolari, intitulat „Pangeos”, după Pangea, super-continentul care a existat pe Pământ acum 200 de milioane de ani. Iahtul va avea 550 de metri lungime și 610 de metri lățime.

Va fi un „oraș plutitor” complet cu spațiu pentru hoteluri, centre comerciale, parcuri și chiar porturi pentru nave și avioane mai mici, pentru a aduce oaspeții.

Noul proiect are forma de broască țestoasă și va găzdui până la 60.000 de persoane. Când va fi gata, Pangeos va deveni cea mai mare structură plutitoare construită vreodată, precum un oraș plutitor.

Citește și: Cui aparținea iahtul de lux care s-a scufundat în mare- Noi detalii șocante ies la iveală

Doar cei mai bogați oameni își vor permite să trăiască pe acest iaht spectaculos. Pangeos este proiectat să navigheze în jurul lumii fără oprire, având nouă motoare și o viteză de aproape 10 km/h. Iahtul este propus și proiectat de studioul italian de design Lazzarini.

Lazzarini a declarat că: „Traducând acest lucru într-o expresie oarecum futuristă, Pangeos își extinde lungimea cu 550 de metri (1.800 de picioare) și măsoară 610 de metri (2.000

de picioare) în punctul său cel mai lat – aripile. Dacă va fi realizat, vasul în formă de țestoasă va deveni cea mai mare structură din lume construită vreodată.”

Iahtul “țestoasă” va deține 19 vile și 64 de apartamente pe fiecare „aripă”, în timp ce interioarele lui Pangeos nu au fost încă dezvăluite, Lazzarini se așteaptă ca 8 miliarde de dolari să fie investiți în construcție, cu o perioadă de opt ani.

De asemenea, Pangeos va avea o grădină pe acoperiș, un Mall și un club pe plajă și o infrastructură „Terashipyard” care are 650 de metri lățime și 600 de metri lungime, oferind acces direct la mare. Chiar dacă este propus pentru Arabia Saudită, acesta este proiectat să navigheze în jurul lumii fără oprire, deoarece va fi echipat cu surse de energie verde practic nesfârșite.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: O navă românească a lovit o mină în Marea Neagră- 75 de marinari se aflau la bord. Autoritățile, în alertă

Iahtul este alimentat de 9 motoare HTS de 16.800 CP fiecare, și este de așteptat să navigheze cu o viteză maximă de 5 noduri (5,7 mph/9,2 km/h), trăgând puterea de la valurile oceanului și de la acoperișul acoperit cu panouri solare.

„Spațiile virtuale ale ambarcațiunii pot fi achiziționate și în cadrul unei colecții NFT”, a spus Lazzarini, adăugând că utilizatorii vor trebui să colecteze anumite conținuturi și să acceseze proprietățile virtuale.

Interiorul navei Pangeos nu a fost încă prezentat complet și, din motive evidente, un proiect de această amploare necesită timp îndelungat de planificare. Cu toate acestea, Lazzarini a depășit faza inițială și conform site-ului oficial Pangeos: „În acest moment, Pangeos este doar un concept, dar începe să devină ceva mai mult decât o animație pe computer”.

Pentru că o navă de această dimensiune nu poate fi asamblată la niciunul dintre șantierele navale actuale, ar trebui să fie construită o bază nouă pentru realizarea acestui proiect ambițios.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.