Superluna albastră poate fi observată pe cerul României pe parcursul acestei zile

Autor: Bianca Vidoi

Prima zi a acestei săptămâni le aduce pasionaților de astronomie un fenomen fascinant, ce poate fi observat pe cerul României.

Superluna albastră sau Luna Sturion, așa cum mai este cunoscută de pasionații de astronomie, poate fi observată pe cerul României pe parcursul zilei de 19 august 2024. Această lună este considerată cea mai strălucitoare, iar românii așteaptă cu nerăbdare spectacolul pe care Superluna albastră îl va crea pe cer. Iată când se poate observa Superluna albastră.

Superluna albastră poate fi observată pe cerul României pe parcursul acestei zile

Superluna albastră sau Luna Sturion poate fi observată pe cerul României la data de 19 august 2024, atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții, fiind considerată cea mai strălucitoare lună de pe parcursul anului. Fenomenul astronomic este unul inedit, iar un motiv de bucurie pentru români este faptul că acesta poate fi observat fără binoclu sau telescop.

Ochiul liber poate observa spectacolul creat de Superluna albastră sau Luna Sturion pe cerul României.

Bucureștenii se pot bucura de acest fenomen astronomic la răsăritul soarelui, mai exact la ora 05:28 sau la apusul soarelui, la ora 20:26. Fenomenul o să poată fi observat și după ora 20:26, însă nu o să se mai vadă atât de clar, ca și pe timpul zilei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Citește și: Ce sunt El Niño și La Niña și cum se schimbă vremea?

Perioada ideală în care pasionații de astronomie pot observa spectacolul realizat de Superluna albastră este pe parcursul zilei de 19 august 2024. Deși se numește Superluna albastră, culoarea acesteia poate varia, astfel românii pot observa o lună galbenă, roșiatică sau verzuie, potrivit spynews.ro.

Următoarea Superluna albastră va avea loc în anul 2027

NASA a explicat că acest fenomen astronomic apare o dată la doi-trei ani, astfel ultimele astfel de luni albastre sezoniere au apărut în octombrie 2020 și august 2021. La data de 19 august 2024 va avea loc altă Superluna albastră, următoarea fiind observată pe cer abia în anul 2027. Alte trei fenomene astronomice vor avea loc până la finalul anului 2024.

La data de 18 septembrie va putea fi observată Luna Recoltei, ce este considerată a doua Super Lună Plină a anului, urmând ca la data de 17 octombrie să aibă loc a treia Super Lună a anului, cunoscută sub numele de Luna Vânătorului. Luna Castorului este ultima Super Lună Plină a anului 2024 și va putea fi observată la data de 15 noiembrie, potrivit adevarul.ro.

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!