Superstiții de Halloween 2022. Ce rol are lumânarea aprinsă în dovleac și ce trebuie să faci dacă auzi zgomote în casă

Author: Amalia Georgescu

Halloween 2022 pică pe 31 octombrie 

Sursa: PixaBay

Halloween este o sărbătoare care a fost împrumutată din America, dar care, de ani buni, se bucură de mare succes și în România. Iată pe ce dată este Halloween în 2022, dar și ce superstiții se leagă de această zi.

Halloween este considerată cea mai înfricoșătoare zi din an, oamenii obișnuind să se costumeze în tot felul de personaje înspăimântătoare. În fiecare an, la nivel mondial, Halloween se sărbătorește pe 31 octombrie, astfel că în anul 2022, sărbătoarea pică într-o zi de luni. Care sunt superstițiile legate de această sărbătoare? 

Halloween 2022. Care sunt cele mai cunoscute superstiții? 

Halloween este o sărbătoare care de mai mulți ani se bucură de popularitate și în România. Cu această ocazie, atât adulții, cât și copiii își aleg costume care mai de care mai înfricoșătoare, participă la petreceri tematice, totul pentru a sărbători așa cum se cuvine Halloween-ul. 

Pe 31 octombrie 2022, ziua oficială a sărbătorii de Halloween, oamenii obișnuiesc să țină cont de mai multe superstiții și să respecte anumite tradiții. 

Un simbol al sărbătorii de Halloween este chiar dovleacul sculptat în tot felul de forme înfricoșătoare.

Se spune că acesta este, de fapt, o reprezentare a unui personaj pe nume Jack O’Lantern. Se spune că era foarte zgârcit și că obișnuia să le fac tot timpul farse celor din jur. În momentul în care a murit, acesta a fost alungat din Rai, dar și din Iad și a primit din partea diavolului doar un cărbune încins. Pentru a-și lumina drumul, acesta a pus cărbunele într-un nap sculptat și de aici tradiția respectată în toată lumea de Halloween.

O superstiție spune că este foarte important ca în noaptea de Halloween să existe în fiecare casă un dovleac sculptat și în interiorul lui să fie o lumânare aprinsă. Aceasta din urmă se spune că are rolul de a ține la distanță spiritele rele.

O altă superstiție spune că cei care aud zgomote în casă sau simt că cineva se află în spatele lor nu ar trebui să se întoarcă.

Se crede că poate fi vorba despre un spirit care își caută un partener de drum.

Deși să vadă un păianjen nu este tocmai plăcut pentru nimeni, în noaptea de Halloween, acesta are o altă semnificație. Se spune că cei care văd în casa lor un păianjen vor fi protejați de rele, în locuință fiind un spirit care veghează asupra lor. 

Despre persoanele care sunt născute în noaptea de Halloween se credea că au puterea de a comunica cu spiritele. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

O altă superstiție spune că cei care își pun hainele pe dos de Halloween sau merg cu spatele au șanse mari să se întâlnească cu o vrăjitoare.

Se crede că dacă în noaptea de Halloween zboară un liliac pe deasupra casei, atunci este semn că în acea locuință sunt spirite rele.

Dovlecii sculptați și luminați, un simbol al sărbătorii de Halloween  
[Sursa: PixaBay]

Citeste si: Ce este Halloween-ul. Totul despre semnificația sărbătorii și cele mai înspăimântătoare legende

Care este originea sărbătorii de Halloween? 

Foarte multe persoane obișnuiesc să se costumeze de Halloween și să petreacă în această noapte magică, însă sunt destul de puțini cei care știu de unde vine sărbătoarea. Halloween este o sărbătoare de origine celtică și care de-a lungul anilor s-a răspândit în mai multe țări. În fiecare an, Halloween se sărbătorește pe 31 octombrie și este cunoscută și sub denumirea de „Sărbătoarea tuturor sfinților”.

Se spune că în noaptea de Halloween, spiritele rele și cele bune au puterea de a reveni din lumea de dincolo. 

De Halloween contează foarte mult costumele, dar și machiajele sunt importante pentru a intra cât mai bine în pielea unui personaj înspăimântător. Cu această ocazie se organizează tot felul de petreceri, mese festive, iar preparatele sunt pe măsură, cu un decor care să se încadreze perfect în tematica sărbătorii.

Citeste si: Când este sărbătorit Halloween ul românilor sau Ziua Morților?