Superstiții de Sfântul Ilie. Ce nu ai voie să faci în această zi de sărbatoare

Autor: Bianca Vidoi

Pe 20 iulie se sărbătorește Sfântul Ilie

Sursa: unsplush

Sfântul Ilie este sărbătorit la data de 20 iulie, iar în aceeași zi se sărbătorește și Ziua Aviației Române, Sfântul Ilie fiind considerat ocrotitorul piloților.

În această zi sfântă sunt o serie de obiceiuri și superstiții pe care românii le fac pentru a nu primi pedepsele Sfântului Ilie.

Citeste si: Nume care se sărbătoresc de Sfântul Ilie. Iată cui trebuie să spui „La mulți ani!” pe data de 20 iulie 2022

Superstiții de Sfântul Ilie

Dacă în ziua de Sfântul Ilie este o furtună, creștinii trebuie să țină închise geamurile și ușile caselor pentru a nu intra în locuințele acestora diavoli ce fug de de furia Sfântului. Sfântul Ilie este furios pe diavol și vrea să îl pedepsească pentru că l-a îndemnul lui acesta și-a omorât părinții. Tot din această cauză, oamenii nu ar trebui să folosească în gospodărie lemn de carpen, deoarece se spune că în acesta se ascunde diavolul.

Merele nu trebuie consummate astăzi decât după ce acestea au fost duse la biserică, se spune că personae le mănâncă mere înainte ca acestea să fie sfințite, aceștia după moarte vor avea parte doar de mere și când vor vrea să le ia, acestea vor dispărea.

Tot în această zi sfântă nu trebuie să lucrăm pe camp deoarece vom atrage mania și Sfântul Ilie va arunca cu grindină și furtună pentru a strica recolta.

Citeste si: Acatistul Sfântului Ilie. Rugăciunea pentru izbăvirea de păcate și de boli grele care se rostește în ziua de Sf Ilie

Tradiții de Sfântul Ilie

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tradițiile spun că în această noapte fetele se duceau pe pământul semănat, se dezbrăcau și se așezau pe cultură, iar în dimineața următoare dacă acestea visau cânepă verde, însemna că se vor căsători cu băieți tineri și frumoși, iar dacă acestea visau cânepă uscată, acestea ajungeau să se căsătorească cu oameni în vârstă.

Tot de ziua Sfântului Ilie, femeile merg la biserică pentru a sfinți busuioc, ca după să îi dea foc atunci când ajunge acasă, iar cenușa care rămâne în urma acestuia este păstrată și folosită ca tratament atunci când

cei mici au bube la gură.

Cine a fost și ce rol are Sfântul Ilie pentru creștini

Sfântul Ilie se sărbătorește în fiecare an pe 20 iulie și această zi este așteptată de creștini pentru că de cele mai multe ori această zi este însoțită de ploi torențiale, tunete și fulgere, iar creștinii știu că dacă lucrează recolta astăzi, aceasta va urma să secete.

Sfântul Ilie este singurul om care a primit darul de a închide și a deschide cerurile și este singurul Profet care apare în Evanghelia lui Iisus.

Surse: doctorulzilei.ro, crestinortodox.ro

Citeste si: Calendar creștin-ortodox 20 iulie 2022: Sărbătoare mare, cu cruce roșie în calendar. Rugăciunea către acest Sfânt Slăvit Proroc este izbăvitoare de păcate și de boli grele