Superstiții marți 13. Cum să te păzești de cele 3 ceasuri rele care aduc ghinion. Unele persoane sunt norocoase în această zi

Autor: Cristina Mocanu

Ce reprezintă ziua de 13 marți și cum trebuie să te ferești de cele 3 ceasuri rele

Sursa: https://pixabay.com/

Ce reprezintă ziua de marți 13 și cum trebuie să te ferești de cele 3 ceasuri rele?

Superstițioșii fug de ziua de marți, în special de cele trei ceasuri rele, mai ales dacă în aceeași cade și data de 13.

Ce reprezintă ziua de marți 13 pentru superstițioși

Ziua de marți, 13 le dă fiori pe spinare celor mai muți superstițioși și asta pentru că, în tradițiile românești, superstițiile referitoare la ziua de marți și data de 13 sunt adânc înrădăcinate în societatea omenească.

Simbolistica nefastă a zilei de marți pare să fi fost dată de faptul că această zi este considerată ziua zeului războiului din mitologia greacă, Marte, iar în același timp, există mitul conform căruia Adam ar fi mușcat din mar tot într-o zi de marți.

Citește și: Superstiții vineri 13, zi cu ghinion. Ce nu ai voie să faci în această zi pentru a te proteja de suferință

Superstiția din jurul zilei de marți 13 este reprezentată, de fapt, de o combinație a două frici distincte: prima, cea de numărul 13, care este numită și triskaidekaphobia și teama inexplicabilă de zilele de marți.

Datorită existenței acestei fobii, la unele clădiri înalte etajul 13 nu există, fiind denumit 14, de asemenea numărul 13 la case este de cele mai multe ori "uitat".

Numărul 13 are parte de şi mai multe mituri, cele mai multe dintre acestea având încărcătură negativă.

Astfel, se spune că Antihristul este menționat prima dată în capitolul al 13-lea al Bibliei, cea de-a 13-a carte a Tarotului este Moartea, iar Iisus a fost cea de-a 13-a persoana la Cina cea de taină, înainte de a fi crucificat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totuși, potrivit calendarului gregorian, posibilitatea ca data de 13 să cadă vinerea este mai mare decât în oricare altă zi a săptămânii.

7 superstiții legate de ziua de marți 13

Potrivit persoanelor superstițioase iată ce se poate întâmpla într-o marți de 13:

  1. Dacă un copil sa naște într-o zi de MARȚI 13, nu va avea noroc niciodată.
  2. Un om născut într-o zi de MARȚI 13 va muri tânăr.
  3. Un copil născut într-o zi de MARȚI 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua nașterii lui va fi tăinuită.
  4. Se spune, de asemenea, că dacă numele persoanei conține, în total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase.
  5. Un copil născut într-o zi de MARȚI 13 va trebui sa poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopții de un fermier sașiu.
    Dacă copilul va pierde piciorul de iepure, va muri.
  6. Dacă o femeie își serbează ziua într-o zi de MARȚI 13, în mai puțin de un an se va căsători și va avea un copil.
  7. Este de rău augur să te căsătorești într-o zi de MARȚI 13.

Ce înseamnă cele trei ceasuri rele

Ziua de marți este considerată, alături de ziua de sâmbătă, ca fiind o zi cu trei ceasuri rele. Nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regulă folosită în astrologia orară, una din ramurile astrologiei generale. Potrivit acesteia, se cunoaște că fiecare zi este împărțită în 24 de ore, numai că în astrologie, lungimea orelor, denumite „ore planetare”, nu este aceeași cu cea deja cunoscută de 60 de minute şi nu fiecare zi începe cu aceeași oră.

Nu trebuie să vă gândiți la un ceas obișnuit care arată orele şi minutele, ci la un ceas special, care nu arată cifre, ci planete. Ziua între răsărit şi apus, dar şi noaptea în intervalul orar de la apus la răsărit, sunt împărțite în câte 12 ore egale ca lungime, dar pentru că ziua şi noaptea au lungimi diferite pe parcursul anului, cele 12 ore au, așadar, dimensiuni diferite. De exemplu, vara, ora planetară diurnă este mai lungă decât iarna, iar ora planetară nocturnă este mai scurtă decât iarna.

Citește și: De ce NU ai voie să strănuți la înmormantare. Ce să nu faci niciodată când mergi la mort

 Pe parcursul celor 24 de ore, șapte planete diferite guvernează câte o oră, succedându-se de mai multe ori până la finalul zilei. Dintre cele șapte planete, Marte şi Saturn sunt considerate planete malefice, a căror simbolistică nu este întotdeauna pozitivă.

Deoarece ziua de marți este guvernată de Marte, iar ziua de sâmbătă de Saturn, se consideră că prima oră planetară a celor două zile din săptămână aparține celor două planete negative. Așa că, pe parcursul întregii zile vor mai exista şi alte două ore planetare marcate de energia celor două planete.

Care sunt persoanele care au noroc în ziua de 13

Se spune, totuși, că cifra 13 le este benefică celor din zodia Peștilor şi a Scorpionilor, în general celor care se află în semne de Apă, dar și celor din zodia Taurului, Capricornului şi Vărsătorului.

Sursă: adevărul.ro

 

Taguri: