Superstiții pentru 1 Martie 2024. De ce nu este bine să spălăm în prima zi de primăvară?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 01 mar 2024, 14:31

De ce nu trebuie să spălăm la data de 1 Martie 2024?

Sursa: freepik

Primăvara se apropie cu pași repezi, iar românii caută superstițiile specifice primei zile a lunii martie, pentru a evita ghinionul în următoarea perioadă.

Ziua de 1 Martie marchează începutul primăverii, iar această zi mai este denumită și Mărțișor, conform tradițiilor și obiceiurilor pe care românii de pretutindeni le păstrează. Deși aceste este momentul în care primăvara își intră în drepturi, românii ascultă mai multe superstiții pentru a atrage vremea bună, norocul sau prosperitatea în viața lor.

Superstiții de care trebuie să ținem cont pe 1 Martie 2024

Ziua de 1 Martie este cunoscută de către români drept Mărțișor, deoarece în prima zi a primăverii, atât femeile, cât și bărbații își pun la mână un mărțișor sau îl poartă în diferite moduri, astfel încât să aibă noroc pe tot parcursul anului 2024. În funcție de zona României din care venim, mărțișorul cunoscut pentru culorile sale poate fi purtat pe parcursul întregii luni martie, până de Florii sau până în momentul în care vedem un copac înflorit.

Este foarte important ca mărțișorul să nu fie dat jos în această perioadă, iar după ce trece vremea acestuia, mărțișorul nu trebuie să fie aruncat la coșul de gunoi, deoarece astfel atragem ghinionul în viața noastră. Din momentul în care nu o să mai purtăm mărțișorul, acesta o să fie legat de un copac sau chiar de un trandafir, floare ce trebuie să aibă rădăcina în pământ, potrivit fanatik.ro.

Citește și: România trece la ora de vară în martie 2024. Cum ne este afectat psihicul si cum putem trece mai ușori peste aceasta schimbare

Vom lega mărțișorul printr-un nod, iar în perioada în care purtăm șnurul cu fir roșu și alb, acesta ne apără de ghinioane. În prima zi de primăvară nu este bine să ne certăm cu persoanele din jurul nostru, deoarece se crede că vom rămâne supărați până la venirea toamnei.

Există o superstiție ce spune că Baba Dochia se supără pe oameni dacă aceștia fac treburi gospodărești la data de 1 Martie, trimițând gerul înapoi, astfel trebuie să evităm să măturăm sau să spălăm la începutul primăverii.

În prima zi a lunii Martie, românii își aleg „baba”, în intervalul 1- 9 martie, iar în funcție de cum va fi vremea în ziua respectivă, așa o să fie vremea, pentru fiecare, pe tot parcursul anului.

Femeile ce își doresc să pună mărțișorul la mâna copilului lor sau în piept, trebuie să aibă grijă să nu fie văzuți de alte femei însărcinate, altfel bebelușul se va naște cu un semn. 

Mesaje pentru începutul primăverii

Primăvara este ca o promisiune rostită în răceala toamnei, un gând de alinare pentru a vă trece prin amărăciunea iernii. Felicitări tuturor cu sosirea primăverii!

Cu toții suntem semințe care dormim în pământul vechi până când suntem treziți spre soare de dușurile și binecuvântările primăverii. Felicitări, dragii mei!

În fiecare zi trebuie să faci un pas înainte cu mult curaj și curiozitate pentru a trăi Primăvara plină a tinereții tale! Felicitări cu sosirea primăverii!

Cel mai bun lucru despre primăvară este că atunci când o observi, a izvorât deja! Felicitări cu 1 Martie!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”

Mirosul primăverii aduce o amintire blândă de flori, de parcă întreaga lume ar fi o grădină care respiră. Felicitări cu sosirea primăverii!

Nu fi atât de disperat încât să tai un copac în toiul iernii. Puțină răbdare și în curând va veni primăvara și va da roade. Felicitări cu sosirea primăverii!

Iarna va trece mereu, iar peste primăvară nu va sări niciodată. Ai răbdare! Felicitări cu 1 Martie!

Anotimpurile sunt de neoprit în ciclurile lor. Când viața ta este în moarte de iarnă, păstrează în inima ta primăvara care va veni întotdeauna în curând.

Primăvara este când copiii încetează să se uite afară și trec pe ușă pentru a se bucura de anotimpul care le aparține. Felicitări cu sosirea primăverii!

Când vine tristețea, plantați-o ca o sămânță în timpul iernii și veți fi surprinși de ce poate să crească din ea când vine primăvara. Felicitări cu sosirea primăverii!

Primăvara este o petrecere a vieții, zgomotul puternic al culorilor, aerul îmbătător plin de tinerețe și veselia care poate fi simțită în toată lumea din jur. Felicitări cu sosirea primăverii!

Viața este dificilă, dar primăvara este atunci când primim o amânare. La mulți ani tuturor! Să-I mulțumim Domnului pentru viață!

Florile de primăvară și lumina soarelui sunt mai mult decât suficiente pentru a-i face pe cei mai mizerabili oameni să zâmbească. Haideți să fim mai buni!

De fiecare dată când ne îndrăgostim este o renaștere a primăverii în inimă. Felicitări tuturor cu sosirea primăverii!

 


Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!