Actele administrative si factura pe care familia trebuie s-o plateasca spitalului turc au intarziat repatrierea trupului neinsufletit.
In lipsa unei confirmari oficiale s-au vehiculat tot felul de sume referitoare la factura de spitalizare a lui Cioaba in clinica din Antalya -de la 20 de mii si pana la 350 de mii de euro.
Familia regelui recunoaste ca a cerut ajutor dar nu si bani de la guvern.
Inclusiv secretarul de stat Raed Arafat dar si diplomatii romani au facut demersuri pe langa autoritatile turce pentru ca trupul lui Florin Cioaba sa fie repatriat cat mai repede si pe calea aerului.
Asta in conditiile in care legea turca spune clar: un cetatean strain care intra pe teritoriul Turciei cu autoturismul trebuie sa paraseasca tara in acelasi mod.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Intre timp in comunitate supusii se pregatesc de ingropaciune.
Va fi doliu vreme de 30 de zile, timp in care nu vor mai avea loc nunti, botezuri sau alte paranghelii. In plus, femeile nu spala, nu calca si toata suflarea mananca doar hrana rece.
Florin Cioaba va fi inmormanatat dupa traditiile tiganesti, iar din momentul in care va fi adus acasa, trei zile si trei nopti in curtea palatului sau va arde un foc imens.
Dincolo de inmormantare, unii se gandesc deja la viitorul rege, cel care va prelua sceptrul si coroana, cel mai probabil Dorin Cioaba, fiul cel mare al lui Cioaba.
Dorin Cioaba a fost primit in Banat ca un viitor rege inca de pe vremea cand tatal lui traia. Anul trecut si-a facut aparitia la Timisoara nu ca un print mostenitor, ci ca presedintele Obama, intr-o limuzina identica cu cea in care se plimba seful de la Casa Alba.
In schimb, bastanii instariti din Timisoara recunosc cu mana pe inima ca nu-l considera pe Cioaba regele lor. Clanurile bogate traiesc mai mult prin Franta, Austria sau Germania, asa ca se ghideaza dupa alte principii tiganesti. Nu au totusi nimic impotriva venirii lui Dorin la tron.