Ingrediente
Un pachet foi de alge
500 g orez cu bob rotund sau orez de sushi
50 ml otet
O lingurita zahar
Un praf
Pentru umplutura:
500 g file proaspat de peste fara piele
Un castravete lung
Un ardei ardei kapia
Pentru servit:
100 ml sos de soia
Ghimbir murat
Wasabi pasta
Mod de preparare
Orezul se spala foarte bine, apoi se pune la inmuiat 30 minute.
Intr-o oala cu capac greu, se pune orezul la fiert, se aduce la fierbere la foc mare, iar cand a dat in fert se lasa focul mic, apoi se fierbe inca 15 minute.
Se stinge focul si se lasa sa se inmoaie timp de 15 minute. Nu se da capacul jos pana cand orezul nu este odihnit. Se scoate orezul si se asezoneaza cu otetul amestecat in prealabil cu zahar si sare.
Pe o foaie de alga, se intinde un strat de orez rece de maxim 3-4 mm, se aseaza fasii de peste, de castravete, ardei kapia, apoi se ruleaza cat mai strans cu un rulou de bambus.
Se pune deoparte pana cand toate rulourile sunt gata, se taie in bucati de maxim 2 cm, apoi se servesc cu wasabi, sos de soia si ghimbir.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii