Sute de morţi în Spania şi Portugalia din cauza caniculei. Oamenii se luptă cu temperaturi de peste 45 de grade

Author: Diana Tilă

Sute de oameni din Spania și Portugalia au murit din cauza valului de caniculă . Ce au anunțat autoritățile?

Autoritățile din Spania și Portugalia au anunțat că numărul deceselor din cauza valului de căldură actual se află într-o continuă creștere.

Citeste si: Ministrul Mediului anunţă restricţii la utilizarea apei potabile: "Apa potabilă pentru băut și pentru nevoile casnice este apă scumpă"

Peste 1.500 de morți în Spania şi Portugalia, din cauza caniculei. Oamenii se luptă cu temperaturi de peste 45 de grade

Oficialii din cele două țări au transmis că din cauza temperaturilor foarte ridicate, cetățenii trebuie să se pregătească pentru a face față efectelor schimbărilor climatice.

Miercuri, 20 iulie, premierul spaniol Pedro Sanchez, a anunțat că în zece zile au murit 500 de oameni.

”În timpul acestui val de căldură, peste 500 de oameni au murit din cauza temperaturilor mari, arată datele”, declară Pedro Sanchez, în cursul unei vizite în Aragon, o regiune situată în nordul țării, afectată de un incendiu, citând o evaluare a ”supramortalităţii” publicată de către un institut de sănătate

publică, potrivit  news.ro.

Citeste si: Avertismentul momentului în România! Secretarul general al PSD: „Avem o urgență națională”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Potrivit unor date preliminare publicate miercuri de către Agenția Meteorologică Spaniol, Spania s-a confruntat în perioada 9-18 iulie cu cel mai intens val de căldură înregistrat vreodată în țară.

În Portugalia au murit 1.063 oameni

Situația este critică și în Portugalia, ude autoritățile au anunțat peste 1.000 de morți din cauza valului de căldură actual.

Săptămâna trecută, cetățenii din Portugalia s-au confruntat cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

În ultimele zile, temperaturile au mai scăzut un pic, dar șeful Direcției Generală a Sănătății (DGS) a declarat că au rămas peste nivelurile normale pentru această perioadă a anului, relatează  Reuters.

Inițial, DGS a raportat 238 de decese din cauza valului de căldură din 7 până în 13 iulie, dar Duarte Freitas, un politician portughez, a mărturisit că numărul deceselor a crescut acum la 1.063 pentru perioada până la 18 iulie.

Duarte Freitas susține că numărul deceselor în viitor va depinde de măsurile preventive pe care oamenii le adoptă pentru a se proteja, de modul în care casele de îngrijire se îndreaptă către rezidenți și de adaptarea infrastructurilor.

Odată cu schimbările climatice, este de așteptat ca această creștere a mortalității să se intensifice și, prin urmare, trebuie să luăm măsuri la nivel de sănătate publică pentru a minimiza impactul”, a spus un cercetător.